OL-farce i badminton får konsekvenser

Otte kvindelige badmintonspillere risikerer disciplinærstraf, fordi de muligvis forsøgte at tabe med vilje

Kinas Yu Yang og Wang Xiaoli er for alvor kommet i stormvejr. (Foto: AP)
Kinas Yu Yang og Wang Xiaoli er for alvor kommet i stormvejr. (Foto: AP)

Tirsdagens skandalekampe i kvindernes badmintonturnering ved OL i London får sandsynligvis konsekvenser for de otte involverede spillere. Det skriver BBC.

Ifølge Det Internationale Badmintonforbund risikerer spillerne en disciplinærstraf for ikke "at have ydet deres bedste for at vinde en kamp". En formulering, der kan ændres til "at tabe med vilje".

Anklagen omfatter to doublepar fra Sydkorea samt et par fra henholdsvis Indonesien og Kina. Hvorvidt spillerne risikerer at blive smidt ud af OL, foreligger der endnu ingen oplysninger om.

Selvom den sydkoreanske damedouble med Kyung Eun Jung og Ha Na Kim tirsdag aften slog verdens bedste fjerduo Xiaoli Wang og Yang Yu, så var der langt fra tilfredshed i den sydkoreanske lejr.

Dansk harme over Kina: Usmageligt fusk

Den kinesiske damedouble tabte nemlig med stor sandsynlighed med vilje, hvilket også fik publikum til at buhe dem ud af hallen.

- Det er ikke i den olympiske ånd at spille sådan her. Hvordan kan verdens bedste par spille sådan? De begyndte at lave bevidste fejl. Deres attitude er helt uhørt, sagde Han Kook Sung, der er cheftræner for det sydkoreanske badmintonhold.

OL: Her er onsdagens danskerprogram

Xiaoli Wang og Yang Yu kunne med et nederlag placere sig i den modsatte turneringshalvdel i forhold til det andetseedede kinesiske par bestående af Tian og Zhao, der ligesom Wang og Yu har spillet sig frem til kvartfinalerne.

På den måde øger kineserne, der dominerer de fleste rækker i badminton, chancen for at vinde guld i London.

En senere kamp mellem et sydkoreansk og indonesisk par skal også granskes af badmintonforbundet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind