Maze tabte fantastisk gyser

Danskeren faldt med stor ære, da han tabte til den ottendeseedede tysker Dimitrij Ovtcharov knebent i syv spændende og velspillede sæt

LONDON (ekstrabladet.dk): Michael Maze’ genopstandelse efter sin lange skadepause fortsætter.

Men desværre ikke med en plads i OL-semifinalen til følge.

I et vanvittigt underholdende og fængslende drama på højt, højt niveau tabte danskeren 11-9 i syvende og afgørende sæt - efter at have ført 8-6! - til tyskeren Dimitrij Ovtcharov.

Michael Maze vendte ellers stærkt tilbage efter at have tabt de to første sæt, og i den næsten fyldte olympiske bordtennis-arena fik han højlydt støtte af medrejsende fans.

I en anden verden
Nej, Michael Maze vinder ikke OL-guld. Til gengæld må han kandidere kraftigt til titlen som OL’s mest fokuserede deltager. Man så ham forberede sig til duellerne nærmest messende for sig selv og med et blik, som befandt han sig i en anden verden.

Han indledte første sæt med at tabe sine to første server, og kom ikke siden på omgangshøjde med tyskeren. I deres seneste kampe har specielt tyskeren serv voldt problemer, og det mønster gentog sig. Andet sæt udviklede sig til en gyser. Ved sætbold til Maze ved stillingen 10-8 blev der for anden dømt fejlserv og dermed fik han også frataget et point. I vrede fyrede Maze bolden hårdt i jorden i retning mod dommeren.

Straf: En advarsel og et så hårdt mentalt anslag, at han ikke siden vandt en bold i sættet. Men ikke hårdere, end at han kom forrygende stærkt tilbage i tredje sæt med stor konsekvens i alle dueller. 11-1.

Aldrig give op
Desværre fik tyskeren igen styr på sig selv og ikke mindst både sine egne og Maze’ ellers så frygtede server. Mange lange dueller var der ikke. Serv og afgørelse efter en kort duel som regel tæt ved bordet. Maze var presset og trak time-out kortet.

En god ide, for derefter blev fjerde sæt knaldet hjem. Udligning til 2-2 i sæt, og Maze havde overtaget. Han vandt også femte sæt, inden tyskeren tog tvang kampen ud i den ultimative afgørelse ved at tage sjette sæt.

Dimitrij Ovtcharov har spillet sig frem til 12. pladsen på verdensranglisten under mottoet 'Du skal fighte for hvert eneste point og aldrig give op'.

Alle de små tricks
Han var kommet til kvartfinalen uden at tabe et eneste sæt i sine to kampe på vejen dertil. Med sine 23 år er han syv år yngre end Michael Maze. Men ikke mindre snu end den mere erfarne dansker.

Inden kampen sagde Maze, at han forventede lidt af hvert.

- Han kender alle de små tricks inde ved bordet og gør alt for at udnytte dem. Han vil give alt, og det vil jeg selvfølgelig også. Det bliver en tæt kamp, lød spådommen.

Hvad, der var umuligt at forudsige, var hvilket drama, der også ventede.

I semifinalen skal Dimitrij Ovtcharov møde enten Hao Wang, Hong Kong, eller mere skræmmende, den første seedede kineser Jike Zhang, verdens nummer et.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen