Maze i kæmpe triumf: Smadrede favorit

Michael Maze er klar til kvartfinalerne efter vanvittig flot sejr over tredjeseedet japaner

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Michael Maze er klar til kvartfinalerne efter vanvittig flot sejr over tredjeseedet japaner.

Maze vandt overbevisende med 4-0 i sæt efter en indsats på højt, højt niveau, som antyder, at danskeren er en seriøs kandidat til en medalje.

Aftenens modstander, japanske Jun Mizutani, var tredjeseedet og er nummer 5 på verdensranglisten, men det var Maze ligeglad med.

På lidt over en halv time bankede Maze Jun Mizutani og fik dermed revanche fra Japan Open i begyndelsen af juni, hvor japaneren vandt med samme cifre.

Sættene i kampen endte 11-7, 11-6, 11-4, 11-6.

Michael Maze kom ud fuld af selvtillid og servede sublimt, samtidig med at hans taktik med at gå efter Mizutanis forhånd virkede perfekt. Inden længe stod Michael Maze med seks sætbolde og serven på sin side.

Unge Jun Mizutani begyndte dog at spille lidt bedre til sidst i sættet, inden Maze tog stikket på den fjerde sætbold.

Andet sæt fortsatte i samme dur med en aggressiv og bevægelig Maze, som hamrede det ene point efter det andet hjem ved at smashe japaneren i særligt forhånden.

Løsningerne fra japanerens hånd udeblev også i tredje sæt, hvor Maze buldrede videre med sin aggressive stil og kun lod japaneren få sølle fire point. I sidste sæt så det fra start lidt mere spændende ud, men Maze tog i sidste ende også det sæt overbevisende.

Danskeren er efter en lang skadespause røget ned som nummer 23 på verdensranglisten. Han er seedet som nummer 13 i turneringen.

Tidligere i dag slog Michael Maze sig sikkert videre til 1/8-finalerne med en sejr på 4-1 i sæt over Kalinikos Kreanga fra Grækenland.

Michael Maze møder i kvartfinalen tyske Dimitrij Ovtcharov, der er 8. seedet i OL-turneringen. Han er nummer 12 på verdensranglisten.

Kampen spilles i morgen klokken 22.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen