Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tsonga slår OL-rekord i vild maratondyst

Jo-Wilfried Tsonga og Milos Raonic satte tirsdag OL-rekord med et tre timer langt sæt på 48 partier

Jo-Wilfried Tsonga jubler efter sejren over Milos Raonic. (Foto: AP/Mark Humphrey)
Jo-Wilfried Tsonga jubler efter sejren over Milos Raonic. (Foto: AP/Mark Humphrey)

Verdensrekorderne kommer ikke helt så tit i tennisverdenen som i andre discipliner til OL, men tirsdag satte to tennisspillere en af dem, som tilskuerne helt sikkert vil huske.

Efter at have spillet 6-3, 3-6 i de første to sæt tog franske Jo-Wilfried Tsonga og canadiske Milos Raonic nemlig fat på en maratondyst.

25-23 endte det sidste sæt i Tsongas favør - men så havde sættet også varet 179 minutter, altså lige knap tre timer. De samlede 48 partier i sidste sæt er klar OL-rekord for et enkelt sæt blandt kvinder og mænd i både singler og doubler.

Indtil tirsdag kom rekorden fra OL i Athen 2004, hvor Fernando González og Taylor Dent spillede 30 partier i et sæt, som Gonzalez vandt 16-14 og dermed tog bronzemedaljen.

Læs også:

Se også: Den uendelige kamp fik en ende

Tirsdag i London brugte de to spillere tre timer og 56 minutter på banen, indtil Tsonga vandt det sidste sæt med et lob over canadieren.

Tsonga brølede sin glæde ud og fejrede sejren med sin klassiske dans rundt på banen.

Dog dansede Tsonga ikke længe, for allerede onsdag skal han i gang igen, når Feliciano López venter i tredje runde. I øvrigt efter kun en time og ti minutters spil i sin kamp.

I alt spillede Tsonga og Raonic 66 partier, og det tal er kun overgået i OL-historien af Gordon Lowe og Augustos Zerlendis i 1920 i Antwerpen, da de to spillede fem sæt og nåede op på samlet 76 partier.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen