Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bittert: Lotte Friis tæt på medalje

Danskeren satte nordisk rekord, men måtte dog nøjes med en fjerdeplads i finalen i 400 meter fri

Lotte Friis blev nummer fire på 400 meter fri. (Foto: Thomas Sjørup)
Lotte Friis blev nummer fire på 400 meter fri. (Foto: Thomas Sjørup)

Lotte Friis var tæt på at snuppe en overraskende bronzemedalje i aftenens 400 meter fri ved De Olympiske Lege i London Aquatic Centre - men måtte dog i sidste ende nøjes med den bitre fjerdeplads.

Det var dog alligevel en placering bedre end ventet af danskeren, der har langt større medaljeforhåbninger på 800 meter-distancen, hvor hun svømmer indledende heat på torsdag.

Læs også:

Se også: Superløb sender Rikke Møller i finalen

Men danskeren viste med tiden 4.03,98 minutter, at hun er i topform. Tiden var ensbetydende med nordisk rekord - men også næsten et sekund fra tredjepladsen, som gik til rivalinden Rebecca Adlington fra Storbritannien i bane otte, mens danskeren var på bane to.

- Jeg er glad for tiden, men alligevel er det virkelig, virkelig ærgerligt, specielt fordi det er min hovedkonkurrent på 800 meteren. Hun ligger over i den anden side af poolen, men hvad mon der var kommet ud af det, hvis vi havde ligget ved siden af hinanden, funderede hun overfor DR efter løbet og fortsatte:

Læs også:

Se også: Øv! Ottesen gik død i OL-finalen

- Jeg kan godt fornemme, at det nok er hende, jeg ligger og kæmper med på de sidste 50 meter, hvor tilskuerne går helt amok, men jeg kan slet ikke se hende derovrefra.

- Men jeg kan da lære, at ingen er usårlige. Hun blev olympisk mester på 400 meteren for fire år siden, og jeg er kommet tæt på hende på hendes distance. Det er et boost i den rigtige retning, sagde Lotte Friis efter løbet til DR.

Guldet gik til franske Camille Muffat, der vandt i olympisk rekordtid 4.01,45, mens amerikanske Allison Schmitt sikrede sig sølv.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen