Dansk panik: Truet med diskvalifikation

Ulovlige badehætter betød, at Danmark blev truet med diskvalifikation i holdkap. Alligevel indløste Jeanette Ottesen og co. en plads i OL-finalen

Pernille Blume var synligt påvirket af den kaotiske opstart. Hun var tæt på tårer - men glædede sig også over, at finalepladsen blev sikret. (Arkivfoto: Polfoto)
Pernille Blume var synligt påvirket af den kaotiske opstart. Hun var tæt på tårer - men glædede sig også over, at finalepladsen blev sikret. (Arkivfoto: Polfoto)

Jeanette Ottesen og resten af det danske hold i 4 x 100 meter fri er klar til OL-finalen, efter at kvartetten lørdag var sjette bedst af alle i de indledende heats.

Men faktisk udspillede der sig et mindre kaos umiddelbart før, holdet skulle i vandet, da arrangørerne angiveligt ikke accepterede danskernes badehætter, der måtte udskiftes.

- Vi nåede målet, og vi er superglade for, at vi er i finalen. Det var det, vi gik efter, siger Jeanette Ottesen.

- Vores forberedelser var ikke så optimale, men det snakker vi ikke om. Det er ligegyldigt nu, fortæller Ottesen, uden at ville uddybe den kaotiske optakt.

Det ville Pernille Blume gerne. Grådkvalt fortalte hun, at panikken kort før start skyldtes, at danskerne blev tvunget til at skifte badehætte. Ellers ville de blive diskvalificeret. Angiveligt fordi der var et for stort reklametryk på badehætterne.

- Vi var blevet diskvalificeret, hvis vi ikke havde skiftet badehætte, lød det fra OL-debutanten Blume, der var synligt rystet over forløbet og var på nippet til at bryde ud i tårer.

Lotte Friis ville kun sige, at 'der var et organisatorisk problem'.

- Vi havde lidt kaos inde i callroomet, men ellers var det fint at komme i gang, og specielt at komme i en finale.

- Det er fedt, at stå her med de her piger. Vi har et rigtig godt hold, og et godt sammenhold, så jeg er bare glad, siger Lotte Friis, der er Danmarks måske allerstørste medaljehåb ved OL i 800 meter fri.

Australien svømmede sig i finalen i bedste tid på 3.36,34 minutter - 1,75 sekunder hurtigere end danskerne.

Sidste kvinde på holdet er Mie Ø. Nielsen.

Læs også: Se også: OL: Sådan er lørdagens dansker-program OL: Sådan er lørdagens dansker-program

Danskerne satte dansk rekord med 3.38,09 minutter - 1,4 sekund hurtigere end den tidligere rekord. Jeanette Ottesen var den hurtigste svømmer af alle.

Finalen svømmes i aften.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen