Danskerne tvivler på OL-medaljefest

Seks ud af 10 danskere tror allerhøjst, at de danske atleter kan vinde seks medaljer til OL i London

Guldfireren stod for en af de to danske guldmedlajer ved OL i Beijing for fire år siden. (Foto: AP/Gregory Bull)
Guldfireren stod for en af de to danske guldmedlajer ved OL i Beijing for fire år siden. (Foto: AP/Gregory Bull)

Danskerne tror ikke på en decideret rød-hvid medaljeregn ved årets OL i London. Det viser en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Her fremgår det, at 58,8 procent af de adspurgte mener, at det er mest sandsynligt, at de danske atleter hiver maksimalt seks medaljer i hus. Dermed er danskerne væsentligt mere pessimistiske, hvad OL-metal angår, end Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

DIF startede med en officiel medaljemålsætning på syv medaljer, men skruede den efterfølgende op til hele otte. På et pressemøde i juni forklarede Team Danmark-direktør Michael Andersen, at foråret har været så godt, at der er grund til at tro på endnu mere succes i den britiske hovedstad.

Læs også:

Se også: Den bedste danske guldchance

- Vi betaler gerne overvægt i flyet hjem. Får vi ni eller 10, er vi kun glade for det, men vi vil heller ikke lægge et for stort forventningspres på atleterne, lød det optimistisk fra direktøren.

Ifølge Voxmeter-meningsmålingen tror 21,5 procent af de adspurgte på, at de danske atleter kan score mellem syv og ni medaljer ved de olympiske lege. Kun 5,6 af de adspurgte tror, at danskerne kommer til at vinde 10 medaljer eller derover.

Lykkes det at hente otte medaljer, vil det være en tangering af høsten ved OL i Athen for otte år siden, men dog et stykke fra de 20 medaljer, det lykkedes at vinde i London i 1948.

Afstemningsresultatet: Hvor mange medaljer tror du, Danmark vinder i London?
0-6: 58,8 procent
7-9: 21,5 procent
10 eller derover: 5,6 procent
Ved ikke: 14,1 procent

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen