Skader svækker NBA-stjerners OL-drømme

Det er et voldsomt amputeret amerikansk basketballhold, der skal kæmpe om guld ved OL i London

LeBron James er stadig med i den amerikanske OL-trup. (Foto: Zuma Press)
LeBron James er stadig med i den amerikanske OL-trup. (Foto: Zuma Press)

Der bliver væsentligt mindre Dream Team over det amerikanske basketballhold end sædvanligt, når de amerikanske NBA-stjerner skal forsøge at hente de forventede guldmedaljer ved OL i London.

Det skyldes, at en række af holdets stjerner som en konsekvens af skader efterhånden har måttet droppe planerne om en sommer i London.

Det er profiler som Dwyane Wade, Dwight Howard, Derrick Rose og Chris Bosh, der ind til videre er faldet fra den amerikanske stjerne-trup, hvorfor forventningerne også er begyndt at dale.

- Vi har taget fire kugler, siger formand for holdet, Jerry Colangelo.

- Det vil sætte vores infrastruktur på prøve, men jeg er overbevist om, at vi klarer den. Modgang giver andre en mulighed, siger formanden.

Tanken med OL-holdet var at blande de bedste spillere fra OL-holdet i Beijing i 2008 og verdensmestrene fra 2010, men den plan har skaderne nu forhindret.

Dwyane Wade har grundet en forestående knæoperation måttet trække sig, og lørdag fulgte Miami Heat-holdkammeraten Chris Bosh i NBA-stjernens fodspor.

Se også: Amerikansk drømmehold må undvære en stjerne

Chris Bosh døjede under slutspillet i NBA, som Miami Heat vandt, med en skade, som holdt ham ude i ni kampe, inden han hjalp Miami Heat til at vinde titlen.

Og altså også Derrick Rose og Dwight Howard fra den oprindelige 20-mands-trup har meldt fra til OL.

Dermed skal der nu vælges 12 spillere ud af de tilbageværende 16 spillere i bruttotruppen til OL-holdet.

Dream Team har siden OL i 1992 i Barcelona sørget for massiv amerikansk dominans ved OL.

Dengang hed stjernerne Michael Jordan, Magic Johnson og Larry Byrd, mens blandt andre Kobe Bryant, Dwyane Wade og LeBron James var blandt profilerne, da USA vandt alle sine otte kampe ved OL i Beijing for fire år siden.

Dream Team har vundet fire af fem OL-guldmedaljer siden 1992. Kun ved OL i Athen i 2004 gik det galt for amerikanerne, som efter tre nederlag måtte rejse hjem med en skuffende bronzemedalje i kufferten.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen