Ukendt maratonløber får dansk OL-billet

Den tidligere triatlet Jess Draskau-Petersson er blevet indstillet til en OL-deltagelse i maraton

Det bliver den i danske sportsverden ganske ukendte Jess Draskau-Petersson, der skal repræsentere Danmark i maraton ved sommerens OL i London.

Det har Dansk Atletik Forbund (DAF) besluttet på et møde mandag, efter at Draskau-Petersson ved London Marathon i weekenden klarede det danske OL-krav ved at løbe i mål i tiden 2.34,56 timer.

Dorte Vibjerg har ellers været favorit til at tage OL-billetten, men som følge af en begravelse kunne hun ikke stille op i London og må nu se sig overhalet på målstregen. Derfor får hun en ny chance, siger sportschef i DAF, Jakob Larsen.

Se også:

Se også: Ukendt løber kan snuppe dansk OL-plads

- Da hun måtte melde afbud, har hun ikke rigtigt haft mulighed for at vise, hvad hun kan.

- Vi har derfor besluttet, at hun kan få en anden konkurrence til at vise en form, der berettiger til en udtagelse. Hvis hun klarer det krav, vil vi indstille hende til en udtagelse på dispensation, og så er det op til Dansk Idræts-Forbund, siger Jakob Larsen.

Dorte Vibjerg har tidligere klaret det internationale OL-krav, men ikke det danske. Det er endnu ikke besluttet, i hvilket løb hun nu skal bevise sit OL-niveau, men det bliver sandsynligvis en halvmaraton, siger Jakob Larsen.

Dermed kan Danmark ende med at få to kvindelige maratonløbere med til London.

Læs mere:

Se også: Disse atleter er klar til OL

34-årige Jess Draskau-Petersson er bosat i England, men har dansk pas og er tidligere triatlet. Hun henvendte sig selv til DAF sidste år for at gøre opmærksom på sine OL-ambitioner.

- Da hun sidste år meddelte, at hun ville forsøge at kvalificere sig til OL, sendte vi en træner derover for at snakke med hende.

- I normalt perspektiv er vores bekendtskab ganske kort, men vi har trods alt fulgt hende i de seneste seks-syv måneder, siger Jakob Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere