Ukendt løber kan snuppe dansk OL-plads

Den ukendte løber Jessica Draskau-Petersson klarede OL-kravet ved London Marathon, og hun kan snuppe OL-plads

Jessica Draskau-Petterson i aktion. (Privatfoto)
Jessica Draskau-Petterson i aktion. (Privatfoto)

Hun er helt ukendt i den brede offentlighed, men til sommer kommer danskerne måske til at stifte bekendtskab med den 34-årige maratonløber Jess Draskau-Petersson.

Søndag løb den tidligere triatlet ind på en 22.-plads ved London Marathon i tiden 2.34,56 timer, en tid som er under det danske OL-krav.

Dermed kan Jess Draskau-Petersson, som bor i England, men har dansk pas, slå Dorte Vibjerg på stregen i kampen om at komme med til OL.

Se også: Henrik Them udgår og misser OL-billet

Dansk Atletik Forbund skal senere mandag drøfte, hvordan OL-pladsen skal fordeles.

- Helt baseret på facts har Jess klaret det danske OL-krav, og det har Dorte ikke, siger Jakob Larsen, direktør og sportschef i Dansk Atletik Forbund.

14 sekunder fra udtagelse
- Det, der komplicerer det en smule, er, at de begge har klaret det internationale OL-krav. Lige nu hænger Dorte i, at det danske OL-krav er hårdere end det internationale krav, siger Jakob Larsen.

Dorte Vibjerg løb sidste år i Frankfurt i tiden 2.34,44 timer. Men eftersom det løb ikke er et af de fem Marathon Major-løb, var OL-kravet ved løbet i Frankfurt på 2.34,30 timer.

Se også: Jesper Faurschou er lettet over OL-billet

- Det er lidt træls at være 14 sekunder fra udtagelse, som Dorte var der. Derfor indgår hun i drøftelserne qua det resultat.

- Nu løb den ene i London og den anden i Frankfurt, og der er også noget med vind og vejr. Det er svært at sammenligne, så derfor skal dette drøftes grundigt, siger Jakob Larsen.

Halvmaraton på 1.13
Dansk Atletik Forbund har fulgt Jess Draskau-Petersson gennem lidt over et halvt år.

Se også: Sådan begynder et halvmaraton

- For syv måneder siden vidste ingen af os, hvem hun var. Hun tog selv fat i os og fortalte, at hun godt kunne tænke sig at komme til OL. På det tidspunkt havde hun løbet maraton på 2.42 timer, og det har ret mange mennesker gjort, siger Jakob Larsen.

- Det blev først for alvor interessant, da hun tidligere i år løb halvmaraton på 1.13 timer. Så kunne vi se, hvor det bar hen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere