Danskere kæntrer syv gange i sidste OL-test

Voldsomme vind- og vejrforhold prægede 49'ernes første World Cup-sejlads i Frankrig. Kun 11 af 28 fuldførte

Dramaet omkring, hvem der skal sidde i den danske 49'er-båd ved sommerens OL i London blev skruet endnu en tand op, da der søndag blev taget hul på det sidste og afgørende World Cup-stævne ud for den franske middelhavsby Hyéres.

Vejrforholdene viste sig nemlig at være ret så voldsomme med vinde på omkring 15 sekundmeter, og derfor var det kun 11 af de 28 startende både, der fuldførte sejladsen.

Læs også:

Se også: Jesper Faurschou er lettet over OL-billet

De fleste kæntrede endda flere gange undervejs, som nu Nicolai Thorsell og Peter Krüger, der i en Twitter-besked fortæller lidt om sejladsens hårdhed.

- Overlevelsestilstande her i Hyéres. Perfekt sejlads for os indtil 300 meter før mål. Formåede dog at komme ind som nummer 10 på trods af syv kæntringer, skriver Peter Krüger.

Fire af de 11 fuldførende både var danske, og interessen samler sig naturligvis om de to førende i kampen om OL-pladsen, nemlig den forsvarende guldvinder Jonas Warrer og hans nye makker Søren Hansen samt deres direkte modstandere, Allan Nørregaard og Peter Lang.

Se mere:

Se også: Sur Ferguson: Latterligt og kaotisk

Efter første sejlads har Warrer og Hansen snuden forrest i kapløbet takket være søndagens syvendeplads. Nørregaard og Lang blev nummer ni, men meget kan endnu nå at ske i løbet af ugens sejladser.

Jonas Warrer og Søren Hansen førte inden turen til Frankrig den interne udtagelseskonkurrence med blot et enkelt placeringspoint.

Der skulle efter planen have været afviklet en 49'er-sejlads mere søndag, men den blev aflyst på grund af den kraftige blæst.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere