Mark O. Madsen og Håkan Nyblom klar til OL

Bryderne Mark O. Madsen og Håkan Nyblom er klar til OL i London, oplyser Danmarks Brydeforbund

Det var en god lørdag for bryderne Mark O. Madsen og Håkan Nyblom. De er begge klar til OL i London, oplyser næstformand i Danmarks Brydeforbund, Erik Nyblom.

Mark O. Madsen levede op til OL-kravet ved at nå frem til finalen i 74-kilo-klassen i en OL-kvalifikationsturnering i Bulgarien.

Håkan Nyblom gjorde det samme i sin vægtklasse, 55 kilo. For begge bryderes vedkommende er der tale om græsk-romersk stil.

En stor dag
Erik Nyblom, som er far til Håkan Nyblom, kalder det en stor dag for dansk brydning.

- Det var en af de dage, som kommer en gang i livet. At begge kvalificerede sig på samme tid, det var stort.

- De har begge haft en knaldturnering. Selvfølgelig har de haft alt det held, der skal til. Men det er sjældent, at det sker for to brydere på samme tid. Så det er lidt vildt, siger Erik Nyblom.

Kun skader kan ændre
Danmarks Idræts-Forbund (DIF) vil senere officielt sætte navn på OL-pladserne i brydning, men kun skader kan ændre på, at det bliver Mark O. Madsen og Håkan Nyblom, som kommer med til legene i London.

- I brydning er vi ganske små, men når vi er til OL, så er vi lige pludselig lige så store som alle de andre. Så er vi lige så interessante som de andre. Så det her betyder alt, siger Erik Nyblom.

Mark O. Madsen har været med en gang tidligere, da han dystede ved OL i Beijing for fire år siden. Det endte med en stor skuffelse, da Mark O. Madsen røg ud efter blot en kamp.

Håkan Nybloms tvillingbror, Anders Nyblom, deltog også ved OL i Beijing i 2008. Håkan Nyblom har også prøvet at være med til OL, da han deltog ved legene i 2004 i Athen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere