OL-duel i 49'er: Klar til krig på vandet

OL-guldvinderen Jonas Warrer og Søren Hansen slås med Allan Nørregaard og Peter Lang om OL-billet i 49'er

Jonas Warrer og Martin Kirketerp leverede drama i OL-klassen, da de vandt guld i Beijing.  Jonas Warrer kæmper med sin nye makker Søren Hansen for at komme med til OL i London. (Foto: Mick Anderson)
Jonas Warrer og Martin Kirketerp leverede drama i OL-klassen, da de vandt guld i Beijing. Jonas Warrer kæmper med sin nye makker Søren Hansen for at komme med til OL i London. (Foto: Mick Anderson)

Der venter et stort dansk "sørøver"-slagsmål på vandet, når det i den kommende uge bliver afgjort, hvem der skal repræsentere Danmark i 49'er ved sommerens OL i London.

Allan Nørregaard og Peter Lang vil i franske Hyeres forsøge at tage OL-pladsen fra guldvinderen fra Beijing, Jonas Warrer, og hans nye makker Søren Hansen.

Warrer og Hansen fører OL-kapløbet, men forspringet er så mikroskopisk, at Nørregaard og Lang kan nappe OL-billetten, hvis de slutter foran deres to landsmænd.

- Vores mål er at slå Jonas og Søren. Det endelige resultat er ikke så vigtigt, fastslår Allan Nørregaard.

- Så længe vi er top-25 og slår dem, så vinder vi udtagelsen. Så vi kommer til at have stor fokus på dem.

Se også: Disse atleter er klar til OL

Det er flere års arbejde, der kulminerer, fra fredag og en uge frem. Derfor regner sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, også med, at alle lovlige midler bliver taget i brug af de to besætninger.

Sportschefen tror, at de fire danske OL-kandidater kommer til at protestere mod hinanden og forsøge at bremse konkurrenternes båd.

- Bådene er afhængige af at sejle hurtigt. Men det kan være svært at få fart i båden, hvis den ene lægger sig ind foran den anden og sejler langsomt.

- Sker det i bare to minutter, så ryger man hurtigt ned som nummer 20-25 i feltet, og det kan være svært at hente igen, siger Thomas Jacobsen.

Jonas Warrer regner også med en tæt duel, men OL-guldvinderen fra 2008 fortæller samtidig, at det kan være særdeles risikofyldt at kigge for meget efter Allan Nørregaard og Peter Lang.

- Det er altid farligt at køre matchrace på en anden båd, hvis de så pludselig smutter forbi og slår os.

- Vi starter ud med at fokusere på stævnet, for vi føler, at vi er bedre sejlende end dem.

- Men jeg vil ikke udelukke, at vi senere kommer til at fokusere på dem, også hvis der opstår en mulighed, siger Jonas Warrer.

Tre stævner danner rammen om den danske OL-deltagelse - sidste års VM i Perth samt World Cup-sejladserne på Mallorca og Hyeres.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere