OL-favoritter: Regner med medalje-dyk

Kina forventer ikke samme dominans som ved OL i Beijing. - Vi er gået tilbage, siger landets sportsminister.

Kina blev den mest vindende nation foran USA og Rusland i forbindelse med OL for fire år siden i Beijing, men kineserne regner ikke med samme dominans til sommerens olympiske lege i London.

Det fastslår landets vicesportsminister, Cai Zhenhua, mindre end 100 dage før åbningsceremonien i den engelske hovedstad.

I 2008 vandt Kina 51 guldmedaljer, mens USA som næstbedste nation tog 36 medaljer af fineste karat.

- Baseret på et studie af de seneste fem olympiske lege, så har værtsnationen vundet et rekordhøjt antal medaljer, men antallet dropper dramatisk gangen efter, siger Cai Zhenhua ifølge nyhedsbureauet Xinhua.

- Flere af de olympiske mestre og verdensmestre er stoppet efter Beijing, så det er et yngre hold, vi sender af sted denne gang.

- Nogle af dem har ikke konkurreret så meget internationalt og mangler stabilitet, så vi kan ikke tillade os at være alt for optimistiske omkring deres præstationer, fortæller vicesportsministeren.

Ambitionen for OL i London er derfor blot at holde sig oppe blandt de førende medaljevindende nationer.

- USA har bevaret deres styrke, og lande som Rusland og Storbritannien har øget satsningen på sport, mens Kina er gået tilbage.

- Vores mål er derfor blot at være oppe blandt de bedste, når det kommer til guldmedaljer. Vi kommer til at møde hård modstand i London, så det bliver ikke nemt, siger Cai Zhenhua.

Kina forventer at sende omkring 380 atleter til sommerens lege. OL åbner den 27. juli og slutter 12. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere