Faldt død om på banen: Mindes med OL-ild

Sidste år døde håndboldspilleren Lars Olsen for øjnene af sin tvillingebror Søren. Nu mindes han med OL-faklen

Lars Olsen faldt død om på banen under en kamp mod Team Sydhavsøerne. En obduktion viste, at det var en blodprop i hjertet, der slog ham ihjel. (Foto: Anders Knudsen)
Lars Olsen faldt død om på banen under en kamp mod Team Sydhavsøerne. En obduktion viste, at det var en blodprop i hjertet, der slog ham ihjel. (Foto: Anders Knudsen)

Håndboldspilleren Søren Olsen fra Ribe-Esbjerg HH er blevet valgt til at løbe med OL-faklen op til legene i London til sommer.

23-årige Søren Olsen var sidste efterår blandt de nærmeste vidner, da hans tvillingebror Lars faldt om under en håndboldkamp. Lars Olsen faldt pludselig om på banen under et spilstop. Trods hurtig førstehjælp blev han kort efter erklæret død.

Se også: Tvillingebror så Lars dø

Det er Samsung, der sammen med en jury har udpeget de to danskere, der sammen med 1300 andre sportsfolk fra hele verden skal løbe med den olympiske fakkel i de kommende måneder, før OL officielt åbnes i London 27. juli.

Den anden dansker, der får lov at bære faklen, er 24-årige Annika Bengtsson, assistenttræner og spiller på eliteholdet i sin lokale floorballklub, Frederikshavn Outlaws, samt assistenttræner for det danske U19-landshold.

Søren Olsen blev nomineret af sin storebror Morten Olsen for at ære deres brors minde, og fordi han ifølge sin bror fortjener en positiv oplevelse efter tragedien, som han var nærmeste vidne til.

Søren og Lars Olsen spillede ikke kun på samme hold, de boede også i lejlighed sammen.

Se også: Bror holdt tale ved kisten

Den olympiske ild begynder 19. maj sin rejse rundt i Storbritannien.

Den skal løbes gennem 1000 byer på en 13.000 kilometer lang rute, før den officielt åbner OL.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere