London Marathon: Them får ikke egen drik

Henrik Them kan ikke få sin egen væskeblanding, når han på søndag skal forsøge at løbe sig til sommerens OL

Hvad så, Henrik (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Hvad så, Henrik (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Henrik Them får ikke mulighed for at drikke sin personlige drik, når han på søndag i forbindelse med London Marathon skal forsøge at kvalificere sig til sommerens OL.

Thems personlige rekord på 2.17,47 timer fra sidste års maratondebut i Berlin er ikke god nok til en plads blandt de få eliteløbere, der kan få udleveret deres egen væskeblanding.

- Han skal være i elitegruppen for at få sin egen drink, men tiden skal være meget hurtigere, siger Nicola Okey fra London Marathons presseafdeling.

- Vi kan kun håndtere et bestemt antal eliteløbere, så kravene for at komme med i elitefeltet er høje, fortæller Okey.

Se også: Væskeregler kan koste OL for maratonløber

Henrik Them, der skal løbe under 2.15 timer for at komme i betragtning til OL, havde indstillet sig på det svar fra London Marathon og gennemfører derfor søndagens løb uden sin personlige væske.

- Jeg tager derover og giver det en chance. Min form er god, og hvis jeg kan ramme 100 procent, så håber jeg, det er nok, siger Them.

- Jeg føler, jeg har udviklet mig siden Berlin og er en bedre løber i dag, så jeg føler mig bedre rustet end dengang.

- Men der er visse ting, jeg ikke er herre over. Jeg er ikke herre over væskesituationen, sygdom på dagen og vejret, siger Henrik Them.

Dansk Atletik Forbund har dog ikke helt opgivet håbet, og direktør Jakob Larsen fortæller, at man vil forsøge at påvirke arrangørerne, når den danske delegation lander i London.

Der er dog allerede en lille åbning for Henrik Them, der ifølge presseafdelingen godt må få en træner, ven eller lignende til at udlevere en personlig væskeblanding til ham.

- Hvis han vil have nogen til at stå på ruten og give ham en drink, så kan han gøre det. Det er op til ham, siger Nicola Okey.

Landsmanden Jesper Faurschou, der lige nu sidder på Danmarks nationsplads til OL, deltager også i London Marathon. Sidste år klarede han de godt 42 kilometer på 2.16,15 timer uden personlig væske.

- Det gik godt sidste år, så jeg tillægger ikke væsken så stor betydning i år, siger Faurschou, der tankede sig med de drikkevarer, der også blev udleveret til motionisterne.

- Faktisk er det, vi får udleveret okay. Der er en stor sukkerdækning, men det kan man regulere ved at tage vand ved siden af, siger Jesper Faurschou.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere