OL-vinder i gyser om London-billet

Kun et point skiller de to OL-kandidater i sejlsportens 49'er-klasse, inden billetterne skal fordeles

Søren Hansen og Jonas Warrer kæmper for OL-deltagelsen. (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)
Søren Hansen og Jonas Warrer kæmper for OL-deltagelsen. (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)

Den knivskarpe kamp om at få lov til at repræsentere Danmark ved OL i London i sejlsportens 49'er-klasse fortsætter helt til målstregen.

Efter at OL-guldvinder Jonas Warrer sammen med Søren Hansen lørdag sikrede sig world cup-guld på Mallorca, fører parret foran Allan Nørregaard og Peter Lang forud for sidste OL-kvalificerende stævne 21.-27. april.

Læs også:

Snart OL-klar (Foto: Ernst van Norde) ol2012 Warrer og Hansen styrer mod OL i 49'er

Men forspringet er det mindst tænkelige, nemlig blot på et point, og det skyldes, at det ikke lykkedes Warrer/Hansen at få sejlet rivalerne langt ned i feltet i lørdagens finalesejlads, hvor det for danskerne alene handlede om placeringerne i forhold til hinanden.

- Det er helt sikkert fedt at vinde hernede, men det ville være meget sjovere, hvis vi havde fået et større forspring i OL-udtagelsen, inden det afgørende stævne i Heyres, siger Joans Warrer i en pressemeddelelse.

Inden stævnet på Mallorca havde Nørregaard og Lang et forspring på tre point i OL-udtagelsen, men det lykkedes Warrer og Hansen at få så meget vind i sejlene på Mallorca, at guldet så godt som var sikret inden finalen.

Læs også:

ol2012 OL-chok: Dansk succes-duo stopper

Derfor kunne parret koncentrere sig om at gøre livet surt for rivalerne, hvilket de dog ikke havde entydig succes med. Warrer/Hansen sluttede som nummer syv i sidste sejlads, Nørregaard/Lang som nummer otte.

- Vores fokus i dag var 100 procent på Allan og Peter. Vi gjorde vores for at få sejlet dem helt ned i feltet, men de kommer godt igen trods en kæntring på læns, forklarer Jonas Warrer.

Nu er alt lagt op til en uge fyldt med taktik, når OL-billetterne skal fordeles i Heyres i Frankrig om et par uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer