'Fuldstændig godnat med OL-seedning'

Team Danmarks direktør fatter ikke et klap af den seedning, IHF har givet Danmark forud for OL-lodtrækningen i håndbold

Der forestår de danske EM-helte en spændende lodtrækning til OL senere på foråret. (Foto: Lars Poulsen)
Der forestår de danske EM-helte en spændende lodtrækning til OL senere på foråret. (Foto: Lars Poulsen)

Michael Andersen er som stort set alle andre forundret over, at de danske europamestre- og viceverdensmestre OG nummer ét på verdensranglisten kan havne helt nede i femte seedningslag til det forestående OL i London.

- Det er jo et helt tåbeligt system. Fuldstændig godnat og meget utilfredsstillende. Danmark har lige slået alle de andre hold til EM, og så bliver de seedet sådan her. Det er håbløst, siger Team Danmark-direktøren ifølge B.T.

Ironisk nok gør EM-triumfen forholdene værre for Danmark, der ville have opnået bedre seedning ved at skulle igennem OL-kvalifikation fremfor at være direkte kvalificeret som europamester.

- Det er jo ikke en seedning, der giver udtryk for den reelle sportslige styrke, og det er et grundlæggende problem. Det er selvfølgelig meget utilfredsstillende, mener Michael Andersen.

Af de 12 deltagere er Danmark nede som niendeseedet.

Michael Andersen opfordrer nu Dansk Håndbold Forbund til at gå i infight med det internationale håndboldforbund, IHF.

- De må gøre alt for at forklare IHF, at systemet skal laves om, så det afspejler det reelle sportslige niveau. De skal forsøge at påvirke det inden lodtrækningen, så det kan ændres, siger Michael Andersen.