Dansk OL-sejler i total dominans: Nærmer sig guld

Jonas Høgh-Christensen ligner en dansk OL-guldmedalje i finnjolle efter endnu en suveræn dag på vandet

Jonas Høgh er ustyrlig på bølgerne ud for Weymouth and Portland. (Polfoto: Brian Lindberg Jensen)
Jonas Høgh er ustyrlig på bølgerne ud for Weymouth and Portland. (Polfoto: Brian Lindberg Jensen)

Efter to førstepladser og en andenplads - og en mindre skævert i form af en 7. plads - i de første fire sejladser i finnjolle, slog Jonas Høgh-Christensen tirsdag igen til.

Danskeren smadrede al modstand på femte af de ti sejladser, hvor han satte feltet på plads og kom i mål som nummer 1. Og i dagens sene sejlads sikrede danskeren sig med en fjerdeplads endnu et godt resultat.

Høgh-Christensen satte i 5. sejlads amerikanske Zach Railey med 23 sekunder og den finske deltager Tapio Nirrko med 26 sekunder.

Den lige nu nærmeste konkurrent til OL-guldet, engelske Ben Ainsley, måtte igen-igen se sig slået af sin danske rival. Ainsley sejlede sig ind på en solid 4. plads, men med Jonas Høghs konstante topplaceringer er englænderen efterhånden faldet et godt stykke efter danskeren i den samlede stilling.

I dagens anden sejlads og den sjette ialt sejlede danskeren en andenplads hjem.

Jonas Høgh-Christensen kom ellers ikke specielt godt fra start og rundede de tre første mærker som nummer fire.

Men ved det andensidste mærke lå Høgh-Christensen på en andenplads, og kom til sidst ind kun overgået af estiske Deniss Karpak, og lige foran Ben Ainsley, der blot var to sekunder efter danskeren.

I den samlede stilling - hvor det gælder om at have lavest pointtal - har Jonas Høgh blot 7 point, idet det dårligste resultat (7. pladsen) bortfalder i det samlede regnskab. Ainsley på 2. pladsen og franske Jonathan Lobert på 3. pladsen har henholdsvis 17 og 23 point.

Der sejles 10 sejladser i finnjolle, afsluttende med et medaljerace, hvor der gives dobbelt pointtal. Den båd, der efter de 11 sejladser har lavest pointtal, vinder OL-guld.

Læs også: OL - Medaljetager: Den var IKKE stiv

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen