Dejlige Leryn: Hellere model end spydkast

Paraguays mest fotograferede atlet lægger ikke skjul på, at OL er blevet brugt til at fremme modelkarrieren

Leryn Franco under konkurrencen forleden. (Foto: AP)
Leryn Franco under konkurrencen forleden. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Set ud fra et sportsligt synspunkt imponerede Leryn Franco vel de færreste i sine tre forsøg i den olympiske spydkastkonkurrence.

Den paraguyanske skønhed kom ud på bare 51.45 meter og sluttede langt tilbage i feltet.

Men den sideløbende karriere som model har dog fået endnu mere luft under vingerne. Og nummer to i Miss Paraguay anno 2006 er da heller ikke i tvivl om, hvor ressourcerne og tiden bliver brugt fremover.

Paraguays OL-skønhed sendt ud

- At være model er mit job. Det tager det meste af min tid, og det gør, at jeg tjener penge, siger den 30-årige pige i et interview med nyhedsbureauet Efe.

'Jeg adskiller mig'
Hun lægger ikke skjul på, at der aldrig har været drømme om olympisk metal. Til gengæld har det været den perfekte scene at få vist udseendet frem på.

- Min karriere her er at blive set i medierne. Jeg er blevet vist i tv og i aviser. Og på den måde adskiller jeg mig meget fra de andre atleter. Jeg er ikke bare en atletikudøver, siger hun.

Vil være utro med Wozniacki

En hel verden blev for fire år siden i Beijing opmærksom på den flotte pige, der har været deltager i Miss Bikini Universe og i 2007 udgav sin egen kalender.

Norsk opbakning
Heller ikke i Kina var det sportslige noget at råbe hurra for. Alligevel er der opbakning fra norske Andreas Thorkildsen, der selv er en af de helt store i den mandlige spydkastkonkurrence i London.

- Teknisk er hun ikke så god. Men udseendet taler vel for sig selv, siger han til Verdens Gang.

Guldfavorit som OL's lækreste

- Hvad siger du til, at hun primært er med til OL for at fremme modelkarrieren?

- Det er, som det er. Hun har formået at kvalificere sig. Det er der ikke mange, der kan. Hvad hun ellers arbejder med er hendes sag, siger den dobbelte olympiske mester.