Vild dansk sejr i OL-semifinalen

Mathias Boe og Carsten Mogensen er sikre på minimum olympisk sølv efter nervepirrende og dramatisk semifinale

Vild dansk jubel efter en vild dansk sejr. (Foto: Thomas Sjørup)
Vild dansk jubel efter en vild dansk sejr. (Foto: Thomas Sjørup)

LONDON (ekstrabladet.dk): Efter et brag af en semifinale spillede den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen omkring middagstid i OL-finalen.

Wembley Arena var omdannet til en heksekeddel med pokkers mange danske tilskuere - heriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt og kronprins Frederik.

Og her kunne de se danskerne besejre verdensranglistens nummer et, koreanske Lee Yong-dae og Jung Jae-sung med 17-21, 21-18, 22-20 i en vanvittigt velspillet og nervepirrende kamp.

Og dermed er Danmark altså sikret minimum sølv i den stærkt besatte turnering.

Boe og Mogensen er kongerne af cool og viste endnu engang, at de kan bevare roligheden i den mest hektiske og pressede situation - og så mod et par, som de har mødt 16 gange med kun fire danske sejre.

Især i det tætte 3. sæt fortrak de ikke en mine, mens de hele tiden havde foden foran med et, to eller tre point. Koreanerne kom ellers retur fra 17-13 i dansk favør til 18-18, 19-19 og 20-20.

De afværgede sågar en dansk matchbold, men til sidst kunne de ikke følge med. Og det hele blev afgjort, da de fejlbedømte et løft fra Mathias Boe, der lige præcis var inde.

Nu venter topseedede Cai Yun og Fu Haifeng fra Kina i finalen søndag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen