Øv! Kinesere slog danskere i vildt drama

Joachim Fischer og Christinna Pedersen må nøjes med at spille om bronze i mixed double

Joachim Fischer og Christinna Pedersen er finaleklar. (Foto: AP)
Joachim Fischer og Christinna Pedersen er finaleklar. (Foto: AP)

Det er tydeligvis ikke hver gang, at de stærke kinesiske badmintonspillere taber med vilje, som det er blevet set tidligere i OL-turneringen.

Se også:

Se også: Skandalespillers undskyldning: Jeg var skadet

Den danske mixed double med Joachim Fischer og Christinna Pedersen måtte nemlig torsdag - trods en fremragende præstation - se sig besejret i semifinalen af det topseedede kinesiske par, Zhang og Zhao.

Danskerne tog ellers 1. sæt med 21-17 efter uhyre skarpt og koncentreret spil.

Og danskerne fulgte også godt med i starten af 2. sæt, hvor kineserne skruede op for tempoet. Kineserne trak dog fra til 10-6, 13-8 og 16-9, og så var det for sent at stille noget op mod de topseedede kinesere, der hele tiden virkede hurtigere på fødder og bold.

Fischer/Pedersen kæmpede sig tilbage til 16-14, men derefter skruede Zhang og Zhao igen op for gassen og tog sættet med 21-17.

I 3. sæt startede danskerne bedst og bragte sig på 1-0 og 2-1, men igen blev tempoet - og efterhånden også præcisionen i angrebsslagene - afgørende. Christinna Pedersen brændte en stor mulighed for at bringe danskerne på 3-1, da hun smashede en løs kinesisk returnering langt ud over sidelinjen. Fra 1-2 gik Zhang og Zhao til 4-2.

Danskerne fik foræret et point til 4-3, som så ud til at være ude. Kineserne brokkede sig, men danskerne lod sig ikke mærke med det og kom tilbage på 4-4. Men derfra trak kineserne dog stille og roligt fra. 10-5 og 12-6 stod der på tavlen, inden danskerne i lange, hæsblæsende dueller fik mindsket forspringet til 16-15 og 17-16, og derefter udlignede til 18-18 i en nerveprirrende afslutning.

En netserv fra Joachim Fischer gav derefter kineserne den afgørende luft til at tage sættet 21-19.

Fischer/Pedersen møder i bronzekampen taberne af den anden semifinale mellem Ahmad/Natsir (Indonesien) og Xu/Ma (Kina).

Se også:

Se også: Dansk raseri: Det er organiseret svindel

1 af 2 Øv! Joachim Fischer og Christinna Pedersen måtte se sig slået af skarpe kinesere, efter at danskerne ellers havde vundet 1. sæt. (Foto: AP)
2 af 2 Joachim Fischer og Christinna Pedersen er finaleklar. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen