Pyha! Wilbeks tropper åbner med gysersejr

Med en veloplagt Michael Knudsen på stregen fik Danmark en sejr i OL-åbningen. Men Wilbek har fået noget at tænke over

LONDON (ekstrabladet.dk): Danmark fik en resultatmæssigt god start på OL-turneringen i herrehåndbold.

Sent søndag aften fik europamestrene efter spillemæssige problemer has på Ungarn og vandt knebenet 27-25 i en hektisk og nervepirrende gyser.

Men dermed ikke sagt, at alting er fryd og gammen for Wilbeks tropper. Offensiven var usikker og spækket med fejl, mens forsvaret heller ikke var noget at råbe hurra for.

Dansk topscorer blev Anders Eggert med otte mål, mens Michael V. Knudsen på stregen blev noteret for seks mål. Flere i den hektiske slutfase.

Læs også:

Se også: I OL-byen er Mikkel Hansen en nobody

Den danske offensiv skulle bruge 25 minutter på for alvor at komme i gang. Det betød, at ungarerne fik den bedste start på kampen.

En kombination af mange gode redninger af Nandor Fazekas i mål og gode kombinationer i den anden ende sikrede føring på 8-5 efter 16 minutter, hvor UIrik Wilbek tog timeout. Indtil da havde Anders Eggert været eneste lyspunkt. Han scorede fem af de første otte danske mål.

Timeouten hjalp. Danmark satte Michael Knudsen ind på stregen i stedet for Henrik Toft Hansen, mens Bo Spellerberg blev foretrukket i angrebet som både playmaker og back, hvor han delte med primært Thomas Mogensen.

Mikkel Hansen havde et par tekniske fejl og brændte tilmed et par chancer, inden han for alvor fik gang i den mod slutningen af halvlegen.

Læs også:

Se også: Verdensstjernens svinestreg

Især scoringen til 9-9 var kræs for håndboldelskere. Han strøg mellem to modstandere med bolden i venstre hånd, skiftede først i sidste sekund, da han var lettet fra jorden, til højre hånd og afsluttede i samme brøkdel af et sekund forbi Fazekas.

Det fik Copper Box' danske fans - prinsesse Benedikte og Københavns overborgmester Frank Jensen inklusive - op af stolene på et tidspunkt, hvor man så småt var blevet træt af de mange ungarske fans' jubel.

Ungarerne gik hele vejen til den i forsvaret. Det kostede nogle udvisninger. De sidste to i det sidste minut, hvor Danmark var kommet foran med 12-9 på Bo Spellerbergs scoring.

Nikolaj Markussen fik lov at spille det sidste angreb og fik sig en kærlig hilsen fra stjernen Laszlo Nagy, der pløjede næven i ansigtet på 211 cm-manden fra Atletico Madrid. Markussen havde sendt bolden afsted og scorede i samme sekvens. Hilsnen fra Ungarn sendte ham dog i gulvet og Nagy ud i to minutter.

Læs også:

Se også: Helt rolig: Nul forsvarspanik hos Knudsen

De første 10 minutter af 2. halvleg var til gengæld ingen fornøjelse set med danske briller. Michael V. Knudsen åbnede med en udvisning, mens Kasper Nielsen kort efter fulgte efter for en hård tackling på Csarszar i ansigtet.

Det blev udnyttet. Og den danske tremålsføring på 16-13 blev udlignet. Danmark holdt sig dog foran, fordi ungarernes spil heller ikke er i topgear endnu. Og det stod helt lige 21-21 med 10 minutter igen.

Et par brølere senere var Ungarn pludselig foran 23-21, hvilket fik en langt fra tilfreds Wilbek til at tale dunder i timeouten. Igen med bonus. Med en brændvarm Michael V. Knudsen fik Danmark igen vendt spillet og udnyttet chancerne til ikke alene udligning 23-23 - men også føring 24-23.

Lindberg kunne med scoring i kontra fire minutter før tid have lukket til 25-23. Men han overtrådte.

Ungarn tog timeout med mindre end et minut igen, da Danmark førte 26-25. Thomas Mogensen brød dog igennem og fik tilkæmpet sig et straffekast, som Eggert ekspederede iskoldt i kassen med 17 (!) sekunder tilbage. Det fik for alvor kronprinseparret op af sæderne i jubel. Pyha!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen