Kinesere frygter doping: Holder sig fra bøf

Kina tager ingen chancer forud for OL. Landets atleter er sendt på en kødfri diæt for at undgå doping i London

En bøf fældede - måske - Contador. Nu holder kinesiske atleter sig fra kød af frygt for at ryge i dopingfælden. (Foto: Thomas Sjørup)
En bøf fældede - måske - Contador. Nu holder kinesiske atleter sig fra kød af frygt for at ryge i dopingfælden. (Foto: Thomas Sjørup)

Risikoen for at få stoffer omfattet af dopingloven ind i kroppen afholder flere kinesiske atleter fra at spise kød forud for sommerens OL.

De kinesiske myndighederne frygter, at deres bedste idrætsudøvere kan gå i dopingfælden under legene i London, hvis de spiser kød fra dyr, der er opdrættet inden for Kinas grænser.

Det skyldes, at dyrene risikerer at være blevet fodret med det muskelopbyggende stof, clenbuterol, der også hjælper med at gøre kødet mere magert.

Selv om clenbuterol er forbudt i kvægopdræt i Kina og står på det internationale antidopingagenturs (Wadas) forbudte liste, så bliver det med jævne mellemrum opdaget af myndighederne.

Minimum 196 kinesiske idrætsudøvere - primært svømmere - har ifølge Yangtze Evening News erstattet kød med proteinpulver og fisk i de seneste 40 dage og agter at følge den diæt frem mod OL.

Tidligere på året skrev kinesiske medier, at Kinas sportsmyndigheder havde forbudt atleterne at spise kød uden for de statslige træningsfaciliteter.

I 2010 blev Kinas OL-guldvinder fra 2008 i judo, Tong Wen, testet positiv for clenbuterol og modtog en toårig karantæne.

Det er også en sag om clenbuterol, der betyder, at cykelstjernen Alberto Contador lige nu afsoner en karantæne af to års varighed.

OL i London foregår fra 27. juli til 12. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere