Warrer og Hansen styrer mod OL i 49'er

Jonas Warrer og Søren Hansen fører kampen om at repræsentere Danmark i 49'er til OL. En forhindring tilbage

Snart OL-klar (Foto: Ernst van Norde)
Snart OL-klar (Foto: Ernst van Norde)

Den hårde kamp om at repræsentere Danmark i 49'er-klassen ved OL i London føres an af Jonas Warrer og Søren Hansen.

Tirsdag aften sikrede de sig den samlede andenplads ved World Cuppen på Mallorca, hvilket sender dem i front i kapløbet om at få den danske nationsplads ved legene til sommer.

Warrer og Hansen lagde ud med en 17.-plads, men en tredje- og en andenplads i de efterfølgende sejladser gav duoen den samlede andenplads.

- Hvis vi fortsætter med at sejle som hidtil, har vi en god chance for at vinde udtagelsen til OL. I dag havde vi især i de sidste to sejladser gode starter og fart. Vi bliver nødt til at fortsætte sådan her, siger Jonas Warrer i en pressemeddelelse.

Brødrene Simon og Emil Toft ligger bedst til i OL-regnskabet. (Arkivfoto: Mick Anderson) Anden sport Sådan foregår OL-kvalifikationen i 49'eren

Warrer, der vandt OL-guld i 2008 sammen med Martin Kirketerp, og Søren Hansen fører den interne danske OL-kamp med 42 point, mens Allan Nørregaard og Peter Lang har 35 point. Peter Krüger og Nicolai Thorsell har 15 point.

Brødrene Simon og Emil Toft, der blev nummer tre ved VM i Perth sidste år, har 23 point, men er reelt ude af OL-kampen, da de kort efter VM valgte at stoppe på topplan.

Inden OL i London skal 49'er-sejlerne også i kamp i World Cuppen i Hyeres, inden det bliver afgjort, hvem der får Danmarks nationsplads.

I alt tre stævner indgår i den interne kamp om nationspladsen, og meget kan nå at ændre sig i Hyeres, hvor en førsteplads belønnes med 25 point, en andenplads 24 point og så fremdeles.

0 kommentarer
Vis kommentarer