Væskeregler kan koste OL for maratonløber

London Marathon vil ikke lade Henrik Them drikke sin egen væske, og det kan koste ham kvalifikationen til OL

Henrik Them bøvler med væsken (Foto: Finn Frandsen)
Henrik Them bøvler med væsken (Foto: Finn Frandsen)

Maratonløberen Henrik Them har fået en ekstra udfordring i bestræbelserne på at kvalificere sig til sommerens OL i London.

Them må ligesom landsmanden Jesper Faurschou ikke drikke sin personlige væske, når han om en måned skal forsøge at kvalificere sig til OL med en god tid ved London Marathon.

- Vi kan ikke få vores egen nøje udvalgte drik med. Det er et stort handicap. Alt det, der kommer til at ske efter 20-25 kilometer, når mine depoter er tømte, bliver lagt over på tilfældigheder, siger Henrik Them.

Finder en plan b
De to danskere kan ikke få lov til at komme ind i London Marathons elitefelt, hvor løberne gerne må få udleveret deres personlige væske undervejs i løbet.

- Jeg havde regnet med, at det ville blive løst, men nu er der en måned til London Marathon, og det er ikke løst endnu. Det holder ikke, og jeg må finde en plan b, fastslår Them, der har to muligheder.

- Den ene er, at jeg kan modtage væske undervejs fra andre folk, men i værste fald kan jeg blive taget for at snyde. Det er jeg ikke interesseret i.

- Den anden mulighed er, at jeg kan drikke det væske, der står på ruten til motionisterne. Men det er svært at styre. Bare den mindste fejl kan ødelægge det hele. For mit vedkommende er det marginaler, der afgør, om det skal blive en succeshistorie.

OL-kval er mulig
- Det, jeg overvejer nu, er at finde et andet sted at kvalificere mig til OL. Men det er uheldigt, for jeg har lagt træningen an på London Marathon.

Væskeproblemet er umiddelbart større for Henrik Them end for Jesper Faurschou, der lige nu ligger til at nappe Danmarks nationsplads.

Begge har klaret B-kravet til OL på 2.18 timer, men Faurschous tid er lidt bedre. Hvis de begge kommer under A-kravet på 2.15 timer ved London Marathon, kvalificerer de sig begge til OL.

- Som det ser ud nu, får ingen af os personlig væske, men vi kan sagtens komme i en situation, hvor Jesper får væske, og jeg ikke gør. Det skyldes, at han løb London Marathon sidste år og er inde i deres system.

Vi er ikke interessante nok
- For mig vil det være et kæmpe handicap at konkurrere med en, der får væske, fastslår Henrik Them og forklarer, at det vil være ligesom at konkurrere på en et-gearet cykel, mens den anden har seks-syv gear.

Det er det skrappe startfelt ved London Marathon, der er med til at skubbe Them og Faurschou ud af elitefeltet, der gerne må drikke deres personlige væske.

- Elitefeltet til London Marathon er bedre end til OL, da kenyanerne har OL-udtagelse dér. Det er et skræmmende felt, selv om vi har et højt europæisk niveau, så mener arrangørerne ikke, at vi er interessante i forhold til den absolutte top, siger Henrik Them.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen