IOC vil teste dopingprøver fra OL igen

Nye og mere effektive testmetoder skal sørge for, at tidligere dopingprøver taget ved OL nu bliver gentestet

Der kan være mange kedelige dopingsager på vej. Hundredvis af dopingprøver har vist sig at være positive efter en ny og forbedret testmetode.

Den internationale olympiske komité (IOC) vil derfor genteste frosne dopingprøver fra tidligere OL, oplyser den tyske tv-station ARD.

Det er nye testmetoder ved dopinglaboratorierne i tyske Köln og russiske Moskva, som har ført til, at man har fundet spor af anabole steroider i hundredvis af urinprøver fra tidligere olympiske lege.

Urinprøverne var ellers tidligere vurderet til at være negative - uden spor af noget ulovligt.

Arne Ljungqvist, medicinsk ansvarlig i IOC, anbefaler af samme grund, at organisationen tester dopingprøver taget under tidligere OL igen.

- Det her er et godt eksempel på, at det er nødvendigt at genteste dopingprøver fra tidligere OL. Jeg vil virkelig sørge for, at det bliver gjort. Vi har mandat til det, siger Ljungqvist til ARD ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Også det internationale antidopingagentur Wada anbefaler, at man tester tidligere dopingprøver en gang mere med de nye metoder.

- Vi kan kun anbefale, at man gentester, men vi bestemmer det ikke. Vi mener, at den slags information skal gives videre til IOC, siger Wadas generaldirektør, David Howman.

Blandt andet er der fundet spor af steroiderne oral-turinabol og stanozolol i dopingprøverne, som er blevet testet med de nye metoder.

Det var de samme ulovlige dopingstoffer, som den canadiske løber Ben Johnson havde indtaget ved OL i Seoul i 1988.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere