Dansk OL-skønhed dropper Team Danmark

Den danske triatlonatlet Helle Frederiksen har valgt at følge egne og ikke Dansk Triatlon Forbunds målsætning

Helle Frederiksen er seksdobbelt dansk mester og blev nummer 27 ved OL i London. (Foto: Martin Lehmann)
Helle Frederiksen er seksdobbelt dansk mester og blev nummer 27 ved OL i London. (Foto: Martin Lehmann)

Den danske OL-triatlet Helle Frederiksen har valgt at forlade Team Danmark og Dansk Triatlon Forbunds (DTRIF) målsætninger.

Helle Frederiksen vil i stedet selv tilrettelægge sæsonen og vil i denne sæson jagte international succes i USA.

- Triatlonsporten blomstrer og mulighederne er derude. Jeg har brug for et setup, der tillader mig at være en del af den fantastiske udvikling. Jeg har valgt at gå mine egne veje i stedet for den, der er blevet lagt af forbundet.

- Så nu går jeg efter at få international succes som selvstændig atlet, siger Helle Frederiksen i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se også: Frække tilbud til danske OL-babes

Hun skifter løbsserien i International Triathlon Union (ITU) ud med den amerikanske løbsserie Revolution 3 Triathlon USA, hvor hun stræber efter samlet sejr.

Farvel til støtte
Helle Frederiksen siger dermed samtidig farvel til den Team Danmark-støtte, der har fulgt hende siden 2007. Støtten er betinget af, at atleter følger en løbskalender og lever op til de målsætninger, som er opstillet af DTRIF og Team Danmark.

Revolution 3 Triathlon-løbsserien er et kommercielt foretagende med en potentiel økonomisk gevinst, der overstiger den støtte, Helle Frederiksen havde udsigt til ved at følge Team Danmark og DTRIF.

- Jeg er taknemmelig for alle årene med støtte fra Team Danmark og DTRIF.

Læs også:

Se også: Racer-babe i historisk sejr

- Men triatlon er mit liv, og jeg skylder mig selv et setup, der støtter mit hårde arbejde og min ambition om at dominere denne sport på internationalt niveau, siger Helle Frederiksen.

Tænker stadig på OL
Hun udelukker ikke, at hun vil vende tilbage i ITU-regi og forfølge den olympiske drøm, når OL-kvalifikationsperioden starter i 2014.

- OL i Rio i 2016 er stadig i mine tanker. Dog er der i øjeblikket begrænset økonomisk støtte fra DTRIF, når man jagter olympisk succes.

- Så mit øjeblikkelige mål er at fokusere på min umiddelbare fremtid, deltagere i de store løb og sikre mig selv en bedre økonomisk sikkerhed, mener hun.

Ved OL i London sidste år deltog Helle Frederiksen i sit 55. ITU-løb.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere