Danmark milimeter fra OL-sensation

Med utrolig fight og et brandvarmt forsvar var Danmark få øjeblikke fra en sensationel sejr over Norge

LONDON (ekstrabladet.dk): Det danske damelandshold er ude af den olympiske håndboldturnering.

Sent fredag aften tabte Pytlicks piger 24-23 i en kogende Copper Box med lige dele danske fans og norske kobjælder til de norske forhåndsfavoritter. Men hold nu op hvor slap det danske hold godt fra det. Og hold da op, hvor er det et norsk hold i en tam forfatning.

Et tappert og brølende stærkt dansk forsvar med en velspillende Christina Pedersen i kassen var fra start indstillet på at uddele øretæver og skideballer til hver en nordmand, der kom for tæt på. Og de var ikke nærige med hverken det ene eller det andet.

Angrebsmæssigt var der stadig store problemer, og begge hold leverede en pivringe teknisk kamp, hvor bolde blev smidt væk. Måske stærkest illustreret af en ellers god Camilla Dalby efter 12 minutter af 2. halvleg.

Randers-profilen nappede bolden ude ved sidelinien, da Katrine Lunde Haraldsen efter en redning lige præcis ikke nåede bolden, inden den smuttede over sidelinien. Dalby tog den op og kastede mod det tomme mål - og brændte.

Norge fik den bedste start og kom på 2-0 og 4-2, inden de begyndte at sjuske. Og det udnyttede Danmark og i særdeleshed Trine Troelsen, der scorede de tre første danske mål. Danmark gik på 5-4, og så tog Norge timeout - efter otte minutter.

Danmark var på 8-6 og ikke bagud før fem minutter før pausen. Og så kunne Norge gå til pausen foran 12-11.

Det begyndte også godt efter pausen. Danmark var på 13-13 og gik fra 14-16 til 18-17. Og så så det endda meget lovende ud. Men indskiftningen af Kristine Lunde gav Norge en fordel i angrebet. Hun var direkte årsagen til, at Norge kom foran med tre mål 21-18, da der manglede 10 minutter.

Men på godt et minut lykkedes det Danmark at score hele tre gange og udligne til 21-21, hvilket fik danskerne inklusive dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt op af stolene i begejstring.

Det blev dog til lige ved og næsten. For i de sidste minutter var den danske offensiv lige præcis den tand mere usikker og uskarp, mens Norge fik passeret Christina Pedersen.

I det allersidste minut var stillingen 23-23, og Norge tog timeout. De fik scoret med 10 sekunder igen, og Danmark havde en sidste chance, men den blev forspildt.

Nederlaget er lig med dansk exit. Selv en sejr over Frankrig i sidste kamp vil ikke være nok til at nå en af de fire pladser, der er lig med en kvartfinale.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen