Isen er perfekt

De danske medaljehåb i Sochi er klar til at curle forbi alle forhindringer

Herrelandsholdet under Dannebrog i solen i Sochi. (Foto: Lars Møller)
Herrelandsholdet under Dannebrog i solen i Sochi. (Foto: Lars Møller)

SOCHI (Ekstra Bladet): Så stod man der i den strålende sol i Sochi og havde slet ikke lyst til at gå indendøre. Alligevel kommer det meste af de næste 14 dage til at foregå i kolde ishaller. Vinter-OL i en by med subtropisk klima er altså en sjov modsætning. Men alt det kan de to danske curlinghold sagtens abstrahere fra.

I dag havde Danmarks Idrætsforbund inviteret til pressemøde med de to hold, der ankom til Sochi i går, så de kunne nå at være med til åbningsceremonien.

Se også: Allerede ballade om OL-afgørelse

Showet havde været en stor oplevelse, men nu var fokus rettet mod de kommende opgaver. Først skulle pressen dog serviceres, og ganske klogt var seancen henlagt til solskinnet på den plads, hvor atleterne efter arbejdstid kan muntre sig med friluftskoncerter.

Og humøret er højt i den danske lejr. Kvindelandsholdet anført af skipper Lene Nielsen havde netop været i hallen, hvor de for første gang prøvede kræfter med den olympiske is, som er skabt af en canadisk mester ud i den slags.

- Det er en perfekt is, og samtidig er stenene blevet slebet med sandpapir, så de bedre kan curle. Måske lyder det teknisk, men der er altså stor forskel på både is og sten. Den her is er spændende, og på grund af slibningen er der mulighed at curle mere end normalt, siger Lene Nielsen.

Se også: OL: Hvad har de nordmænd gang i?

Efter pressemødet var det mændenes tur til at stifte bekendskab med isen. Skipper Rasmus Stjerne glædede sig meget til at komme i gang, og som nyslået Danmarksmester er det også med selvtilliden i orden. Stadig er målsætningen at ende i den bedste halvdel blandt de 10 nationer, der stiller op ved OL.

Men skal de danske hold have penge med hjem, så kræver det, at de kommer i medaljerne. En guldmedealje udløser 100.000 kroner pr mand eller kvinde, mens sølv giver 75.000 og bronze 50.000.

Det bedste danske resultat ved et Vinter-OL, og samtidig den eneste gang, vi har hentet en medalje, er stadig curlingkvindernes sølv i Nagano i 1998. Dengang var Helena Blach Lavrsen skipper på det succesrige hold.

0 kommentarer
Vis kommentarer