Russisk tv fuskede med åbningsceremonien

Noget gik galt under åbningsceremonien, da kun fire af de fem OL-ringe lyste op. Men de fire OL-ringe blev alligevel til fem på russisk tv

Disse fire OL-ringe blev til fem på russisk tv. (Foto: AP/Mark Humphrey)
Disse fire OL-ringe blev til fem på russisk tv. (Foto: AP/Mark Humphrey)

Det er som regel et af de store øjeblikke under åbningsceremonien - når de fem OL-ringe bliver antændt, lyser op, eller hvad producerne nu har fundet på af spektakulære effekter.

Men fredag aften kiksede det under åbningsceremonien til vinterlegene i Sochi, da kun fire af de fem OL-ringe blev omdannet fra et snefnug til en ring. Det så de russiske tv-seere imidlertid ikke.

Da den femte ring ikke blev dannet, skiftede russisk tv nemlig over til optagelser fra prøverne, hvor de fem ringe lyste op, som de skulle.

Se også: Upopulære Putin satte festen i gang

Det skriver nyhedsbureauet AP, og producenterne bekræfter, at det var det, der skete.

- Det er en offentlig hemmelighed, siger showets kreative direktør, Konstantin Ernst om, at der indimellem bruges optagelser fra prøverne.

- Det er skidt, men det er ikke ydmygende for os, siger han endvidere ifølge AP.

Se også: OL: Hvad har de nordmænd gang i?

OL-historien kan da også byde på flere andre tilfælde, hvor der er blevet fusket med billeder - eller lyd - fra en åbningsceremoni.

I Beijing i 2008 blev det f.eks. en stor historie, at den kønne niårige pige, der tilsyneladende sang 'Ode to the Motherland', ikke selv lagde stemme til. Sangstemmen tilhørte i stedet en båndoptagelse af en syvårig pige, der af det kinesiske politbureau ikke var vurderet køn nok til at kunne deltage i ceremonien.

Se også: Syvårig for grim til OL

I 2006 blev der også brugt en båndoptagelse, da tenoren Luciano Pavarotti optrådte - fordi det var for koldt til at synge.

Over artiklen kan du blandt andet se det gigantiske fyrværkeri i forbindelse med åbningsceremonien.

0 kommentarer
Vis kommentarer