Norge og Rusland i krig om OL-medalje

Norge og Rusland er kastet ud i en bitter langrends-krig om bronzemedaljen på herrernes 30 km

Det er ikke kun i curlinghallen, at der er krig mellem Norge og Rusland - hvor herrerne konkurrerer om det mest gyselige tøj.

Også i langrendssporet er der nu krig.

Se også: Krig i curlinghallen: Mere dårlig tøjstil

For efter søndagens 30 km nedlagde Rusland protest. Det skete, fordi den norske bronzevinder Martin Johnsrud Sundby afveg fra sin bane i spurten og kørte ind foran Maxim Vylegzhanin, der således ikke fik et rent sport at køre sprinten i.

Det indrømmede Martin Johnsrud efterfølgende over for den norske avis VG, men pointerede, at han ikke gjorde det bevidst, men fordi han var træt - og at der i øvrigt var god afstand til russeren.

Se også: Langrends-dronning mistænkt for OL-doping

Den russiske landstræner Yuri Charkovsky var rasende, og russerne nedlagde protest. Den blev afvist af det internationale skiforbund (FIS), men sagen er langt fra afsluttet med det.

For det russiske skiforbund med den tidligere langrends-dronning Elena Välbe i spidsen besluttede at anke kendelsen.

Det gjorde de så, og der kan tidligst forventes en afgørelse mandag.

Se også: Martin i menneskehænder på bjerget

Men den norske landsholdschef Vidar Løfshus frygter ikke, at Sundbys bronzemedalje er i fare.

- Han har fått sit gule kort, og vi forholder os til det. Jeg er 99,9 procent sikker på, at slutdommen bliver den samme, siger Løfshus til VG.

Det var Johnsrud Sundbys første individuelle olympiske medalje - og det vil i tilfælde af medhold i anken blive Maxim Vylegzhanins første OL-medalje.

0 kommentarer
Vis kommentarer