Viletta vandt tumlingernes bjergfest

Superkombineret, styrtløb og slalom, blev ufrivilligt morsomt - danske Christoffer Faarup fightede flot efter styrt

SOCHI (Ekstra Bladet): Når man nu tænker på, at det var verdens bedste skiløbere, der var samlet på det alpine paradis, Rosa Khutor, i bjergene over Sochi, så vil jeg altså nødigt se de næstbedste.

De faldt på stribe. Først var det ærgerligt, men til sidst var det næsten komisk. Og på den måde kunne det kun ende med en overraskende vinder.

Se også: ENDELIG: Sejr til curlingpigerne

Det fik vi så. Den 25-årige schweizer, Sandro Viletta, var kun blevet nummer 14 i formiddagens styrtløb og lignede altså langt fra en mand, der skulle på podiet. Men han holdt sig på benene i slalomløbet og kørte en pæn tid hjem på 2.45.20. Det var rigeligt til sejren. På de næste pladser kom Ivica Kostelic fra Kroatien og Christof Innnerhofer fra italien. Det nød også godt af de mange styrt, for de var kun blevet nummer henholdsvis syv og otte i styrtløbet.

Nordmanden Kjetil Jansrud gik ellers ud til slalomkonkurrencen med et lille forspring fra formiddagens styrtløb. Det vandt han foran tjekken Ondrej Bank og Matthias Mayer fra Østrig.

Men Jansrud skvattede lige som så mange andre, og på min blok nåede jeg op på 15, og her har jeg så talt de fire med, der allerede udgik i styrtløbet.

Se også: TV: Norsk OL-sensation belønnes af Liverpool-stjerne

Den enlige danske deltager, Christoffer Faarup var også nede i sneen på slalombakken, men modsat så mange andre, kæmpede han sig op, gik tilbage til den port han havde misset og gennemførte derfra løbet. Sådan gør en rigtig sportsmand, og så er det ellers til at leve med, at han var i mål 23 sekunder efter vinderen og sluttede som nummer 35 og sidst af de der nåede målstregen.

Sammen med de mange ufrivilligt komiske indslag, blev det faktisk en rigtig dejlig dag på Rosa Khutor. Solen skinnede, og temperaturen sagde herlige 13 grader. Og det selv om vi befandt os i 1000 meters højde.

Se også: Schweizisk guld og svensk triumf i langrend

Løberne startede i 1160 meters højde og sluttede i 960 meters højde. Alle der nåede i mål fik et flot bifald fra de mange tusinde tilskuere. Arrangørerne havde oplyst at der var plads til 10.000 på de opstillede tribuner. Udsolgt var der ikke til den flotte konkurrence, men omkring 8.000 skal nok have fundet vej i det gode vejr.

Og de fik god underholdning. Ikke mindst på grund af de mange fejl, som løberne lavede på den meget glatte overflade. Det blev så sandelig tumlingernes dag

0 kommentarer
Vis kommentarer