Norske storfavoritter flopper i OL-stafet

Sverige tog overraskende guld i kvindernes 4x5 kilometer langrendsstafet. Norges favoritter endte som femmere.

De svenske kvinder løb med OL-guldet. (Foto: AP)
De svenske kvinder løb med OL-guldet. (Foto: AP)

Det har foreløbig været et skuffende OL for vintersportsstormagten Norge, og humøret bliver nok ikke bedre i den norske lejr, efter at en af de største guldfavoritter lørdag kiksede på langrendsløjpen udenfor Sochi.

Det norske kvindehold i 4x5 kilometer stafet kom til OL som forsvarende olympisk mester, men sluttede helt uden for medaljerækken på en skuffende femteplads.

I stedet løb rivalen Sverige med en meget overraskende sejr i det varme skiområde, hvor tocifrede temperaturer fik flere atleter til at løbe med korte ærmer.

Svenskerne var ellers langt bagefter med mindre end en kilometer igen, men sidste løber, Charlotte Kalla, leverede en fremragende slutspurt og overhalede Finland og Tyskland på opløbsstrækningen.

Nordmændene havde sat deres lid til, at topnavnet Marit Bjørgen kunne lukke et eventuelt hul på sidste tur, men heller ikke superstjernen Bjørgen kunne få skiene til at glide for alvor.

Hun startede med et hul på 33 sekunder, og det stod hurtigt klart, at det var for meget for veteranen.

Bjørgen mistede modet og tøffede over målstregen i adstadigt tempo som et sigende billede på en skidt norsk dag i langrendssporet.

0 kommentarer
Vis kommentarer