Russisk NHL-stjerne lamslået over L-knockout

Den russiske ishockeystjerne Alexander Ovechkin var helt tom indeni efter nederlaget til Finland ved OL.

Alexander Ovechkin (t.v.) er færdig ved OL, og det er ike just, hvad han havde regnet med. (Foto: AP)
Alexander Ovechkin (t.v.) er færdig ved OL, og det er ike just, hvad han havde regnet med. (Foto: AP)

Rusland var favoritter mod Finland, men OL-værten blev sendt ud af Finland i kvartfinalen med et skuffende nederlag på 1-3.

Dermed endte ishockeyturneringen som en fiasko for russerne og især NHL-stjernen Alexander Ovechkin, som havde håbet at nå helt til tops på hjemmebanen i Sotji.

- Det stinker. Hvad mere kan jeg sige? Vi fik en god start og scorede et mål under power play. Vi følte os gode. Men vi lavede to fejl. Sådan er spillet.

- Vi forsøgte at udligne, men vi kunne ikke score. Intet. Ingen følelser lige nu, lyder det i korte sætninger fra en skuffet Alexander Ovechkin, som er kåret til den mest værdifulde spiller i NHL i tre af de seneste seks sæsoner.

Russerne kom foran 1-0 i første periode, men få minutter efter føringen fik finnernes Juhamatti Aaltonen udlignet, og veteranen Teemu Selänne bragte sågar også Finland foran med 2-1 efter 17 minutter.

- Det, vi føler nu, er bare skuffelse. Skuffelse over at vi ikke levede op til forventningerne, siger holdkaptajnen Pavel Datsjuk.

Anderledes rart havde målscorer Teemu Selänne det efter den overraskende sejr, som sender holdet blandt de bedste fire nationer ved OL.

- En stor sejr. Vi var åbenbart ikke favoritter, men man må altid have troen, siger Teemu Selänne.

Finland møder Sverige i semifinalen. Sverige vandt tidligere onsdag 5-0 over Slovenien.

0 kommentarer
Vis kommentarer