Kronprinsen i arbejdstøjet - måske!

Frede har fået plads i fire af IOC's udvalg - flere andre danskere har også sneget sig ind i den olympiske familie

Kronprins Frederik går op i tid. Sådan kan man i hvert fald vælge at fortolke situationen, efter at Den Internationale Olympiske Komites præsident, Thomas Bach, har sat navne på de medlemmer, der fremover skal arbejde i IOC's mange udvalg. Hidtil har Frederik haft sæde i to udvalg: Komiteen der skal koordinere de Vinterolympiske Lege i Sydkoreanske Pyeongchang i 2018 samt i komiteen med det flotte navn, Sport For Alle.

Men nu er der kommet flere opgaver til. Ved vinterlegene i Sochi i februar sagde kronprinsen til Ekstra Bladet, at han havde lagt billet ind på flere opgaver. Han vil gerne være med til at præge IOC og Legene med nye tanker om både afvikling og indhold. Måske er det netop derfor, at han nu har fået plads i udvalget, der tager sig af det olympiske program. Endvidere har den danske tronarving også fået et sæde i udvalget for Sport og Miljø.

Hvor meget tid kronprinsen kommer til at bruge på det olympiske arbejde, er der endnu ikke klarhed over. Frederiks pressechef, Morten Roland, siger til Ekstra Bladet, at der nok først bliver klarhed over arbejdsopgavernes omfang, når IOC senere på året mødes i Monaco.

-- Vi er meget glade for de udvalg, som Kronprinsen har fået. Vi håber også, at han får plads i de hurtigtarbejdende arbejdsgrupper, som skal nedsættes her i foråret. Vi har meddelt IOC's præsident, hvad kronprinsen er interesseret i, siger Morten Roland.

Danmarks andet medlem af IOC, den tidligere olympiske mester i badminton, Poul Erik Høyer, har som nyvalgt medlem kun fået plads i et enkelt udvalg. Det bærer så til gengæld det imponerende navn: Entourage. Det betyder følge, og ved det franske hof var det gruppen af hofsnoge, der gik i rumpen af kejseren. I olympisk sammenhæng betyder det, at Poul-Erik Høyer skal være med til at sikre, at sportsudøverne har de bedste forhold, når det drejer sig om trænere, sponsorer og samarbejdspartnere i al almindelighed.

Som noget nyt har også formanden for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, fået plads i et af de mange udvalg. Meget naturligt er det i komiteen for Internationale relationer. Niels Nygaard er i forvejen vældig aktiv i Den Europæiske Olympiske Komite. Her er han med i den arbejdsgruppe, der er ved at arrangere de første europæiske lege, som skal afvikles i Baku i Adzerbadjan i 2015.

Jens Holm, søn af Kai Holm, der tidligere var formand for DIF og medlem af IOC, har fået genvalg til to udvalg. Jens Holm er leder af Masters Games kontor i Schweiz, men hvad han egentlig laver i IOC er lidt af et mysterium. Han sidder i udvalgene Sport for Alle og Kvinder og Sport.

Sidst, men ikke mindst, er Tine Teilman fra DIF's bestyrelse blevet genvalgt til IOC's udvalg for Kvinder og Sport. Hvor hun altså sidder sammen med Jens Holm.

0 kommentarer
Vis kommentarer