Borgmester i OL-by accepterer ikke homoseksuelle

Bøsser og lesbiske kan kun besøge vinter-OL i Rusland, hvis de respekterer landets lovgivning, lyder det

Vladimir Putin har flere gange forsvaret Ruslands tåbelige lovgivning om homoseksuelle (Foto: AP)
Vladimir Putin har flere gange forsvaret Ruslands tåbelige lovgivning om homoseksuelle (Foto: AP)

Borgmesteren i Sotji, som i næste måned er vært for vinter-OL, siger, at der ikke bor homoseksuelle i den russiske sortehavsby. Bøsser og lesbiske er ikke accepteret i regionen, lyder det.

- De kan gøre, hvad de vil. Det er deres liv. Men det er ikke accepteret her i Kaukasus, hvor vi bor. Vi har dem ikke i vores by, siger borgmester Anatolij Pakhomov til BBC's program Panorama.

Han siger samtidig, at homoseksuelle er accepteret til vinter-OL, hvis de respekterer landets lovgivning om bøsser og lesbiske.

- Vores gæstfrihed vil blive udvidet til alle, der respekterer Ruslands love og ikke pålægger andre deres vaner, lyder det fra borgmesteren.

OL 2014 Skidesurt show: Skal dele OL-toiletter

Ruslands lovgivning over for homoseksuelle, herunder forbuddet mod udbredelse af 'homoseksuel propaganda' blandt børn, som blev indført sidste år, har mødt hård kritik fra vestlige lande og organisationer forud for de olympiske lege.

Præsident Vladimir Putin har forsvaret lovene og sagt, at de ikke forfølger de homoseksuelle.

Menneskerettighedsaktivister siger derimod, at Rusland er uværdigt til at afholde vinter-OL på grund af undertrykkelse af homoseksuelle.

Vladimir Putin og Barack Obama ved G-20-mødet i Skt. Petersborg tidligere på året. (Foto: AP) OL 2014 USA provokerer Putin: Sender lesbiske til OL

Sotji, der ligger ved Sortehavet, er hjemsted for nogle få klubber for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle. Men ifølge byens homoseksuelle miljø bliver der færre og færre.

De vinterolympiske lege finder sted fra 7. til 23. februar.

0 kommentarer
Vis kommentarer