Curlingkvinderne er færdige ved OL

Det sidste halmstrå knækkede, da Storbritanien slog Rusland - dermed kan Danmark ikke nå semifinalerne

SOCHI (Ekstra Bladet) Inden dagens curlingprogram i Sochi var der stadig et spinkelt håb om, at de danske kvinder kunne kvalificere sig til semifinalerne, men håbet brast, da Storbritanien i morgenens program tævede hjemmeholdet Rusland med 9-6.

Danmark har stadig en kamp tilbage, mod netop Storbritanien, og den afvikles i eftermiddag klokken 16.00. Med en sejr i det opgør vil de danske kvinder, anført af Lene Nielsen, nå op på fire sejre, og det er en for lidt.

Canada og verdensmestrene fra Sverige er allerede videre til semifinalerne med henholdsvis otte og seks sejre. Storbritanien ligger også lunt med fem sejre, men kan dog ryge i playoff med Kina, Japan og Schweiz, der alle kan nå fem sejre. Storbritanien, holdet kommer fra Skotland, kan afgøre det selv ved at slå Danmark.

Se også: Så er curling-nedturen total

Det er ærgerligt for det danske hold, at festen slutter allerede nu. De sidste tre kampe har ellers alle givet sejre, men roen og det sikre spil indfandt sig for sent. I de første, nervøst prægede kampe blev der lavet alt for mange fejl, og det koster på det her niveau, hvor modstanderne er knivskarpe. Men det er et ungt dansk hold, der er af sted i Sochi, og der er grund til at tro, at Lene Nielsens team kan være med igen om fire år. Og da med uvurderlig rutine i bagagen.

De danske herrer spiller deres sidste kamp ved OL klokken 11 dansk tid. Kaptajn Rasmus Stjerne og hans hold er allerede ude af turneringen, og som hos kvinderne var det nerver og manglende rutine, der kostede ved de afgørende sten.

0 kommentarer
Vis kommentarer