27-årige Michelle fra Rødovre scorer ved OL

Dansk ishockey-spiller scorede et mål og leverede en assist i OL-kvartfinalen og sendte Sverige hjem

Karvinen tæt under mål. Foto: AP
Karvinen tæt under mål. Foto: AP

De danske ishockey-herrer missede desværre deltagelsen ved de igangværende olympiske lege i Pyeongchang, men det betyder ikke, at der ikke er dansk succes på isen.

27-årige Michelle Karvinen har dansk mor, er født i København og har fået sin ishockey-opdragelse i Rødovre, og lørdag sendte hun sit andet hjemland Finland i OL-semifinalen.

Karvinen, der har finsk far, scorede i kvartfinalen målet til 4-0 og assisterede til 5-1 i 7-2-sejren mod Sverige.

Artiklen fortsætter under billederne

Karvinen med nummer 33 scorer i OL-kvartfinalen. Foto: AP
Karvinen med nummer 33 scorer i OL-kvartfinalen. Foto: AP

Michelle Karvinen siger farvel i Rødovre i 2010. Foto: Kenneth Meyer
Michelle Karvinen siger farvel i Rødovre i 2010. Foto: Kenneth Meyer

Ishockey Kom i slåskamp efter to sekunder: Så rev han legendens skæg af!

Ishockey Drama i nat: Skudt i hovedet med 124 kilometer i timen

Dermed fik hun og finnerne revanche for kvartfinalen fra Sochi i 2014, hvor svenskerne vandt 4-2  i en turnering, hvor Karvinen ellers blev kåret til turneringens bedste forward.

I semifinalen venter USA, som Finland tabte 1-3 til i gruppespillet, mens Canada og de olympiske atleter fra Rusland tørner sammen i den anden semifinale. Begge kampe spilles mandag, og USA og Canada regnes for kæmpe favoritter.

Formentlig venter derfor en bronzekamp for dansk-finnen, der med sejr her kan gentage den bronze-medalje hun var med til at sikre for otte år siden i Vancouver.

Michelle Karvinen spiller i dag i svenske Luleå, men nåede i Danmark at optræde på Rødovre-herrernes U20-hold, ligesom hun spillede på klubbens andethold i den næstbedste række.

Hun kunne efter OL i Vancouver også være blevet første kvinde i den bedste mandlige danske række, men droppede debuten, da hun så ikke måtte optræde for nordamerikansk college-hold. Hun er datter af Heikki Karvinen, der kom til Danmark i 1970'erne og i mange år har været træner i Rødovre, mens hendes storebror Jannik Karvinen har spillet for Rødøvres bedste hold og diverse U-landshold.

Læs meget mere om Michelle Karvinen herunder
Michelle Karvinen har høstet fornem individuel hæder i Sochi. (Foto: AP) OL 2014 Danskfødt ishockeyspiller kåret til bedste OL-forward

Rødovres Michelle Karvinen blev hædret for sin OL-bronzemdalje med blomster før kampen mellem Rødovre og Hvidovre. (Foto: Kenneth Meyer) Ishockey Michelle snydt for historisk aften

Michelle Karvinen (t.h.) sidder tirsdag på bænken for Rødovre. (Foto. AP) Ishockey Kvinde kan få debut i herrernes isliga

Michelle Karvinen kysser sin bronzemedalje. Til venstre ses Saara Tuominen, mens Saija Sirviö står til højre for den dansk-finske pige. (Foto: AP) Ishockey Dansk OL-heltinde: Next stop USA

Michelle Karvinen giver sin medalje et bronzekys. (Foto: AP) Ishockey Endelig en dansk OL-medalje - næsten

Sport Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

3 kommentarer
Vis kommentarer