Åh nej! Her går det galt for dansk OL-atlet

Christoffer Faarup blev nummer 30 i kombinationskonkurrencen. Marcel Hirscher vandt karrierens første OL-guld

Skiløberen Christoffer Faarup må notere en beskeden 30.-plads som udbytte af sin første arbejdsdag ved vinter-OL i Sydkorea.

I den alpine kombinationskonkurrence demonstrerede Hobro-løberen igen, at han er bedst som tempoløber og har anderledes svært ved at gøre sig gældende i den tekniske slalomdisciplin.

Faarup gjorde det nemlig rigtig fint i styrtløbet, hvor han var 20.-bedst, men han var efterfølgende helt klar over, at han ville få problemer med at forsvare placeringen i slalom.

Efter en aggressiv start begik han en fejl, der var tæt på at koste ham en port.

Han genvandt kontrollen over skiene i tide, men mistede så meget fart, at han kom i mål i en tid, der var mere end otte sekunder langsommere end de bedste.

Hobro-løberen er da også temmelig utilfreds med sin egen præstation på den isede og vindblæste slalompiste.

- Det var virkelig dårligt af mig rent ud sagt, siger Christoffer Faarup.

- Jeg prøvede at give den gas, men jeg er måske ikke helt dygtig nok eller har ikke formen til at kunne angribe hele vejen.

- Det gjorde, at jeg lavede en stor fejl, og jeg kunne ikke rigtig komme ind i det bagefter og tabte en masse tid, forklarer han.

Faarup var dog langt fra den eneste, der havde problemer med den hårde og isede slalompiste, hvor en lang række udøvere måtte udgå.

Trods det skuffende slalomløb er danskerens slutplacering bedre end ved OL for fire år siden, hvor han blev nummer 34.

I topstriden levede Marcel Hirscher op til favoritværdigheden og vandt karrierens første OL-guldmedalje.

Østrigeren var nummer 12 efter styrtløbet, men med en sikker slalompræstation henviste han franskmændene Alexis Pinturault og Victor Muffat-Jeandet til sølv- og bronzepladserne.

Med afviklingen af kombinationskonkurrencen lykkedes det endelig at få taget hul på alpindisciplinerne, efter at hård vind udsatte flere konkurrencer på OL's første dage.

Programmet byder onsdag på kvindernes slalom.

Christoffer Faarup er i top 20 efter første del af den kombinerede konkurrence. Foto: AP OL 2018 Første danske OL-deltager i sneen: Sådan kom han fra start

17-årige Chloe Kim var suveræn, da hun vandt kvindernes halfpipe. Foto: AP OL 2018 Mens du sov: 17-årigt supertalent smadrer OL-konkurrenterne

Yura Min og Alexander Gamelin havde været på isen i fem sekunder, da kvindens kjole gik op. Foto: AP OL 2018 Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

11 kommentarer
Vis kommentarer