Afrikas første bobslædehold slutter sidst

De nigerianske kvinder i toerbob var langt fra medaljerne og endte på 20.-pladsen i Pyeongchang

Det nigerianske bobslædehold er færdige i Korea. Foto: AP
Det nigerianske bobslædehold er færdige i Korea. Foto: AP

Det nigerianske bobslædehold endte på sidstepladsen i toerbob ved vinter-OL i Sydkorea.

Seun Adigun og Ngozi Onwumere på den nigerianske bobslæde satte den klart dårligste tid i onsdagens fjerde og afgørende heat i Pyeongchang.

I en disciplin, hvor det er hundreddele af sekunder, der gør forskellen, var nigerianerne 1,83 sekunder langsommere end Tyskland, som tog guldet foran USA og Canada.

Nigerianerne endte på 20.-pladsen - næsten et sekund efter Rumænien på 19.-pladsen.

Trods sidstepladsen nåede de nigerianske kvinder at skrive historie i Sydkorea som det første olympiske bobslædehold fra Afrika nogensinde.

Projektet blev startet i 2014 af Seun Adigun, der to år tidligere havde deltaget i sommerlegene i London, hvor hun konkurrerede i hækkeløb.

Hun overtalte Ngozi Onwumere og Akuoma Omeoga til at gå med i projektet. De byggede først en hjemmelavet bobslæde i træ, inden de ved hjælp af en indsamling fik penge til at købe en bobslæde.

Madeleine Dupont og co. har spillet over evne, selvom det er blevet til otte nederlag. Foto: AP OL 2018 Danmark har tabt og tabt - men chefen er tilfreds: 'Fabelagtig godt'

De danske curlingkvinder i aktion. Foto: AP OL 2018 Curlingkvinder runder vinter-OL af med ny nedtur

Bjørgen blev onsdag historiens mest vindende vinterolympiske atlet i forhold til antallet af medaljer. Foto: AP OL 2018 Her skriver hun OL-historie - den største nogensinde

3 kommentarer
Vis kommentarer