Amerikansk skistjerne snupper kvindernes første OL-guld

Mikaela Shiffrin levede op til favoritværdigheden og tog sejren i storslalom foran norsk overraskelse

Foto: AP
Foto: AP

Med tre dages forsinkelse er de kvindelige skiløbere endelig kommet i aktion ved OL i Pyeongchang, og det var med en favoritsejr i første konkurrence.

Den amerikanske superløber Mikaela Shiffrin levede nemlig op til de opskruede forventninger og tog sejren i torsdagens storslalom på bjerget i Yongpyong.

Den 22-årige allrounder var ikke hurtigst i nogen af de to gennemløb, men samlet set var hun den mest stabile og vandt med 0,39 sekund foran nordmanden Ragnhild Mowinckel, der overraskende var næsthurtigst.

Federica Brignone fra Italien tog bronze.

Inden andet gennemløb lurede der ellers en mindre sensation, eftersom den 34-årige Manuela Mölgg satte bedste tid i første runde.

Mölgg har i sin 16 år lange seniorkarriere aldrig vundet et World Cup-løb, og det blev heller ikke til en OL-triumf for den erfarne italiener, der slet ikke kunne finde rytmen, da det hele skulle afgøres.

Hun kørte i mål som en samlet nummer otte, og så kunne Shiffrin falde på knæ i jubel over sin guldmedalje.

Shiffrin havde været næstbedst i første gennemløb og fjerdehurtigst i andet, og det var tilstrækkeligt.

Amerikaneren har nu to OL-guld i samlingen, efter at hun strøg til tops i slalom for fire år siden.

Netop slalom er næste punkt på kvindernes OL-program. Det løb køres natten til fredag.

Christoffer Faarup ærgrer sig. Foto: AP OL 2018 Dansk OL-håb: 'Jeg var absurd langt efter'

Aksel Lund Svindal med historisk guld. Foto: AP OL 2018 OL mens du sov: Historisk norsk succes - 'Det er sygt'

Mens Vild med dans i efteråret kørte på 13. sæson på TV2, så blev det ikke samme succes, da Mikkeline Kierkgaard i 2008 var dommer i det tilsvarende program med skøjteløbere kaldet ’Varm på is’.
- Det er jo bare svært. Det er sådan en lille sport, og det er svært at stå på skøjter, så at lære nogen at stå på skøjter, det kræver ret meget. Det er lettere at lære nogen at danse, hvor der ikke er det element af is, siger Kierkgaard.
Blandt deltagerne var navne som Pelle Hvenegaard, Signe Molde og Joan Ørting, mens vinderen blev racerkøreren Nicolas Kiesa. Udover at være dommer i den danske udgave var Mikkeline Kierkgaard også deltager i den tyske udgave af programmet. Foto: Thomas Lekfeldt OL 2018 Dansk skøjteprinsesse husker dramaet: 'Det var helt vanvittigt'

0 kommentarer
Vis kommentarer