Ballade hos OLs nye kæledægger: Træner vil stjæle bob-slæden

Jamaicas kvindelige bobslæde-debutanter har mistet deres træner midt under OL - og hun påstår, at hun ejer slæden

Jamaicas bobslæde-hold har mistet træneren, og så er spørgsmålet, om de kan beholde slæden. Foto: AP
Jamaicas bobslæde-hold har mistet træneren, og så er spørgsmålet, om de kan beholde slæden. Foto: AP

Jamaica blev ved OL 1988 kendt for deres mandlige bobslæde-hold, som også blev omdrejningspunktet for filmen Cool Runnings. Selvom de aldrig var i nærheden af succes, så blev de alligevel OL-verdenens kæledægger for deres fantastiske historie frem mod OL.

Ved det igangværende OL i Pyeongchang skulle de jamaicanske bobkvinder så forsøge at blive lige så populære som deres landsmænd, men nu er der opstået problemer.

Bob-kvindernes tyske træner Sandra Kiriasis er således stoppet som træner få dage før første konkurrencedag, og ifølge BBC så påstår træneren, at hun ejer holdets bobslæde og har truet med at tage den med sig, hvis ikke hun får betaling.

Træneren fortæller, at hun er stoppet, fordi hendes rolle er ændret fra køre-træner til bane-analysator, og det betyder, at hun ikke har kontakt med atleterne.

- Jeg har aldrig oplevet sådan en skuffelse i denne sport i hele mit liv, siger Kiriasis, der selv vandt OL-guld i Torino i 2006.

- Atleterne har fortalt mig, at de ikke forstår, hvorfor det her er sket, for de havde ingen problemer med mig, og vi havde et godt forhold, siger Kiriasis.

Artiklen fortsætter under billederne

Jazmine Fenlator-Victorian og Carrie Russell sidder i Jamaicas første kvinde-bob. Foto: All Over
Jazmine Fenlator-Victorian og Carrie Russell sidder i Jamaicas første kvinde-bob. Foto: All Over

Den stoppede træner Sandra Kiriasis, da hun selv var på toppen som aktiv. Foto: AP
Den stoppede træner Sandra Kiriasis, da hun selv var på toppen som aktiv. Foto: AP

Aksel Lund Svindal med historisk guld. Foto: AP OL 2018 OL mens du sov: Historisk norsk succes - 'Det er sygt'

- Det er Kristin, der er chefen, lyder det fra Magnus - det norske OL-par har stor succes ved OL i curling. Foto: AP OL 2018 Ægtepar bander sig til OL-succes: Her er konen chefen!

Sport Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

Træningen starter lørdag, mens konkurrencen køres tirsdag og onsdag, og ifølge det jamaicanske bobslædeforbund så ændrer balladen ingenting.

- Ms. Kiriasis exit vil ikke få betydning for atleternes indsats, lyder det.

- Sandra Kiriasis har valgt ikke at fortsætte. Vi er meget skuffede over hendes beslutning om at forlade programmet, lyder det.

- Vi takker hende for indsatsen og bidraget til succesen med Jamaicas første kvindelige bobslæde, lyder det fra forbundet.

Det er Jazmine Fenlator-Victorian og Carrie Russell, der sidder i den jamaicanske slæde, der i december sluttede helt oppe på syvendepladsen i en World Cup-afdeling i tyske Winterberg.

Også Nigeria har et hold med i kvindernes bobslæde. Foto: All Over

Foto: AP
Foto: AP

Sabina Hafner til venstre lover at løbe nøgen over Zürichs store plads i finanskvarteret, hvis hun vinder OL-guld. Foto: All Over OL 2018 Bob-kvinde lover: OL-guld, så løber jeg nøgen!

10 kommentarer
Vis kommentarer