Chokerer med usmageligt foto: Nu undskylder han det hele

OL-skihopperen, der lavede grin med sultne folk fra Somalia ved at gøre sig selv uhyggelig tynd og skrive en skarp tekst, undskylder nu

Vojtech Stursa er kommet i modvind ved OL. Foto: Michal Kamaryt/CTK Photo/Alamy Live News
Vojtech Stursa er kommet i modvind ved OL. Foto: Michal Kamaryt/CTK Photo/Alamy Live News

- Når du hopper som en somalier, så må du se ud som en somalier.

Sådan skrev den 22-årige tjekkiske OL-skihopper Vojtech Stursa på Instagram og ledsaget teksten af et skræmmende foto, hvor han gjorde sig selv så tynd, at ribbenene var særdeles tydelige.

Det fik medier og konkurrenter til at rase, men nu undskylder den unge tjekke.

- Jeg er virkelig ked af det. Det var ikke meningen at fornærme nogen. Det var et forsøg på at gøre grin med mig selv og min elendige hop for tiden. Jeg har virkelig ikke gjort det godt for tiden, skriver Stursa i en mail til Dagbladet.

Den polske tabloidavis Fakt var blandt dem, der ikke var begejstrede for fotoet og teksten.

- Billedet er ledsaget af en usmagelig kommentar. Hopperen har ikke medtaget, at en tynd somalier er et resultat af sult og ikke, fordi man har ofret sig som hopper, lød det. 

En anden polsk avis, Sport fortsatte i samme stil.

- Din optræden på sociale medier er skandaløst, når du ser ud, som om du har anoreksi, hvilket ikke er tilfældet, lød det, mens en bruger spurgte den tjekkiske hopper, om han var racist?

Stursa, der blev nummer 53 på lille bakke ved OL og ikke var med på den store bakke, fastholder, at billedet og teksten blot var et forsøg på at latterliggøre sig selv.

- Jeg har meget lys på mig. Jeg poserer på en speciel måde. Jeg ved, hvordan jeg skal kontrollere kroppen og leger med maven, lyder det fra hopperen.

- Jeg er en sund atlet, som vejer 60 kilo. Jeg har ikke problemer med helbreddet eller andre ting. Jeg er virkelig ked af, at dette er blevet en sag, siger Stursa.

Vojtech Stursa ved firebakketurneringen ved nytårstid. Foto: AP
Vojtech Stursa ved firebakketurneringen ved nytårstid. Foto: AP
 

Den svenske snowboarder Måns Hedberg transporteres væk. Foto: AP OL 2018 Lander på nakken i skrækstyrt: Han er færdig!

Johannes Høsflot Klæbo imponerer alle med sine seks sejre på stribe, som ingen nogensinde har præsteret. Foto: All Over Skisport Wonderboy er historisk: 'Jeg har aldrig set en som ham'

Martin Fourcade har afsløret en meget lav hvilepuls. Foto: AP Anden sport Verdensmesters lave puls: Håber han er i live

Stursa fik også kritik fra den norske hopper Andreas Stjernen og sin tjekkiske holdkammerat Lukas Hlava.

- Vanvittigt dumt, og teksten var endnu dummere, siger Stjernen.

- Det er galskab. Han går over grænsen. Jeg var ikke til stede, da billedet blev taget, men det er vigtigt at understrege, at han ikke ser sådan ud i virkeligheden. Han har trukket maven ind, og det ser meget specielt ud, siger Hlava.

Skihoppere har tidligere haft store problemer med spiseforstyrrelser, fordi vægten spiller så stor en rolle i sporten, men de senere år skulle miljøet være blevet sundere.

Der mangler tilskuere til flere af sportsgrenene - blandt andet langrend. Derfor har OL-arrangørerne lavet tre tricks, så det syner af flere tilskuere på tv. Foto: Ritzau/Scanpix Matthias Schrader OL 2018 Afslører snedigt OL-trick: Sådan bliver tv-seerne snydt

Karvinen tæt under mål. Foto: AP OL 2018 27-årige Michelle fra Rødovre scorer ved OL

Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

6 kommentarer
Vis kommentarer