Dansk OL-håb efter ny skuffelse: Jeg dummede mig

Christoffer Faarup er tilfreds med sin fart, men lavede for mange fejl til at nå målet om top-20

Christoffer Faarup var langt fra målet om top-20. Foto: AP
Christoffer Faarup var langt fra målet om top-20. Foto: AP

Målet var en plads i top-20, men skiløberen Christoffer Faarup må rejse hjem fra OL i Pyeongchang med ambitioner, der ikke helt blev opfyldt.

Det er facit, efter at han afsluttede sin OL-deltagelse med at blive nummer 32 i fredagens super-G.

Dermed bliver 30.-pladsen i kombinationskonkurrencen tidligere på ugen stående som danskerens bedste resultat.

- Jeg er lidt skuffet over resultaterne, men jeg tager det positive med fra kombinationsstyrtløbet og også fra den positive kørsel, jeg har vist i dag (fredag, red.).

- Men jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over, at jeg ikke fik et resultat helt deroppe, hvor jeg gerne ville være – specielt i styrtløb og super-G, siger Christoffer Faarup.

I fredagens super-G brugte han 3,37 sekunder mere end den østrigske vinder, Matthias Mayer, på at forcere pisten i Jeongseon.

- Jeg kom okay fra start, angreb og fulgte planen fra toppen. Jeg kørte virkelig godt og ramte de svære passager godt.

- Men så dummede jeg mig halvvejs nede i den berygtede Dragon Valley, og jeg måtte køre lidt på tværs for at nå den næste port.

- Det var på det flade stykke, og det blev ikke stejlt bagefter, så jeg havde ingen muligheder for at indhente det igen, lyder det fra den 25-årige skiløber.

Han kan se tilbage på et OL, hvor han havde god fart i skiene, men ikke formåede at udrydde de fejl, der koster dyrebare sekunder og placeringer.

- Jeg kan mærke, at farten er god, og formen er god. Men det har været lidt, som det har været i hele sæsonen, at jeg egentlig kører rigtig godt, men laver mindst én stor fejl.

- Det bliver bare straffet i det her felt, konstaterer Christoffer Faarup.

Selv om han nu er færdig ved OL, er det ikke slut med dansk deltagelse i de alpine skidiscipliner.

Den blot 21-årige Casper Dyrbye kommer til start i både slalom og storslalom.

OL 2018 Amok i historisk OL-rus: Derfor kan de ikke få armene ned

Der mangler tilskuere til flere af sportsgrenene - blandt andet langrend. Derfor har OL-arrangørerne lavet tre tricks, så det syner af flere tilskuere på tv. Foto: Ritzau/Scanpix Matthias Schrader OL 2018 Afslører snedigt OL-trick: Sådan bliver tv-seerne snydt

Jamaicas bobslæde-hold har mistet træneren, og så er spørgsmålet, om de kan beholde slæden. Foto: AP OL 2018 Ballade hos OLs nye kæledægger: Træner vil stjæle bob-slæden

0 kommentarer
Vis kommentarer