De spænder ben for OL-idyllen: Utilfreds med ø-prikker...

Derfor er der intet fælles flag til Sydkorea og Nordkorea ved OL-indmarch

Det famøse flag, som straks er blevet gemt efter Japans protester. Det er prikken i bunden af flaget under den koreanske halvø, som var grunden til den japanske vrede (Foto: AP)
Det famøse flag, som straks er blevet gemt efter Japans protester. Det er prikken i bunden af flaget under den koreanske halvø, som var grunden til den japanske vrede (Foto: AP)

Bedst som alle troede, at der var fryd og gammen ved OL, er idyllen blevet brudt.

Det er en tredjepart, Japan, som er blevet vred over et fælles koreanske flag, som de to stridende naboer Sydkorea og Nordkorea havde valgt til indmarchen ved åbningen af Vinter OL i Pyeongchang.

Der er ellers erklæret 'våbenhvile', og de to lande vil følges pænt ad og for en stund glemme alt om storpolitik.

Nogle små prikker under den koreanske halvø, som er motivet på flaget, har dog fået Japan at fare op og protestere.

Derfor blev flaget straks pakket væk.

Japan fik nys om de famøse prikker efter at have set billeder fra søndagens generalprøve.

Prikkerne udgør øgruppen Liancourt-øerne, og deriblandt en ubeboet øgruppe, Dokdo, som ligger 215 km syd for den koreanske halvø.

Sydkorea har siden 1953 bevogtet de i alt 90 øer, holme og skær, fordi der udover store forekomster af fisk formentligt også forefindes naturgas.

Det har fået japanerne til at gøre krav på Dokso, som tidligere har hørt ind under kejserriget Japan.

Efter at OL-arrangørerne har bøjet sig for kravet, skulle der ikke være mere at komme efter.

Vinter-OL foregår 9.-25. februar i sydkoreanske Pyeongchang. Foto: AP OL Olympisk galskab? Arvefjender vil danne fælles hold

Moranbong Band får muligvis lov til at optræde ved OL i Pyeongchang, men i syd er man nervøs for konsekvenserne. Foto. All Over Press Samfund Diktatorens private pop-gruppe skaber frygt: Nu skal de spille til OL i Sydkorea

Lars Jørgensens bog er aktuel her kort tid før kronprinsen skal i aktion som IOC-medlem ved vinterlegene i Sydkorea. Jan Jensen Kronprinsen punkteres i ny bog

1 af 2 Sådan ville det fælles koreanske OL-mandskab have gået ind, hvis altså ikke Japan havde blandet sig (Foto: AP)
2 af 2 Det famøse flag, som straks er blevet gemt efter Japans protester. Det er prikken i bunden af flaget under den koreanske halvø, som var grunden til den japanske vrede (Foto: AP)
16 kommentarer
Vis kommentarer