Første OL-atlet knaldet for doping: Nu kommer hans forklaring

OL's første dopingsynder husker angiveligt ikke at have taget det forbudte stof acetalozamid

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Den japanske speedskater Kei Saito blev mandag aften dansk tid den første atlet ved de vinterolympiske lege, der er knaldet for doping.

Ifølge Den Internationale Sportsdomstol (CAS) er japaneren testet positiv for det vanddrivende middel acetalozamid, der altså står på listen over forbudte præparater. Acetalozamid er ikke direkte præstationsfremmende, men bruges effektivt til at sløre andre præstationsfremmende stoffer.

21-årige Kei Saito nægter dog at have taget det forbudte stof bevidst. I en erklæring slår han fast, at han er uskyldig og chokeret over den positive prøve.

- Jeg vil kæmpe for at bevise min uskyld, for jeg husker det ikke (at have taget stoffet, red.), og det er uforståeligt, siger Kei Saito ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg er chokeret over det, for jeg har aldrig forsøgt at dope mig. Jeg er blevet trænet i anti-doping. Jeg har aldrig taget et steroid, så jeg har ikke brug for at sløre noget.

Den positive prøve blev afleveret i forbindelse med en træning, og den japanske speedskater nåede slet ikke at komme i aktion ved legene. Derfor får dopingsagen heller ikke indflydelse på nogen resultater.

Ifølge AFP har Saito indvilget i at forlade den olympiske landsby.

- Jeg vil ikke lægge mit hold til last, så jeg har accepteret den beslutning, lyder det fra Saito.

Kei Seito i aktion ved ungdoms-OL for fire år siden. Foto: All Over OL 2018 Så skete det: Første atlet taget for doping ved OL

Yura Min og Alexander Gamelin havde været på isen i fem sekunder, da kvindens kjole gik op. Foto: AP OL 2018 Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

17-årige Chloe Kim var suveræn, da hun vandt kvindernes halfpipe. Foto: AP OL 2018 Mens du sov: 17-årigt supertalent smadrer OL-konkurrenterne

Sport og Spil Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

12 kommentarer
Vis kommentarer