Foto med præsident-datter - nu bliver OL-stjernen lagt for had

Man kan ikke bare tage et billede med Ivanka Trump og tro, at alt er i den skønneste orden. Det har amerikansk bobslæde-kører erfaret

Det syntes en helt naturlig ting at gøre, da Ivanka Trump pludselig stod der.

En selfie med præsidentens berømte datter.

Så det gjorde Lauren Gibbs. Hun smilede - det samme gjorde Ivanka (og hendes rådgiver, der selvfølgelig også sneg sig med på billedet), og det mindeværdige øjeblik ved Vinter-OL var overstået for bobslæde-køreren, der som en ligeså naturlig del smækkede billede på Twitter.

- Det er vigtigt at huske, at vi ikke behøver at være enige om alting for at komme overens, vær ordentlige overfor hinanden og nyd hinandens selskab, skrev hun og føjede hashtagget #itsforamerica - samt 'det var en fornøjelse at møde jer begge!' til.

 

Det kan godt være, det var det - en fornøjelse.

Men det har reaktionerne ikke været.

For Gibbs er blevet udsat for så mange hadske og nedladende kommentarer, at hun har set sig nødsaget til at slette tweetet. Det skriver Huffington Post.

Så stærkt deler Ivanka og resten af Trumps præsidentembede vandene.

33-årige Lauren Gibbs, der vandt sølv i bobslæde - og på den måde stødte ind i Ivanka under medaljeceremonien - blev anklaget for blandt andet at bakke op om Donald Trumps politik og lade Ivanka bære sølvmedaljen. Det billede kan du se nederst i artiklen.

Gibbs følte sig nødsaget til at forsvare sin handling og skrev følgende

- Jeg har ladet mange prøve medaljen. Det er en olympisk medalje for pokker, og de fleste mennesker vil aldrig vide, hvordan det er at gøre sig fortjent til en, bære en eller bare røre en. Det er meningen, den skal deles, skrev hun i et svar og afviste, at hun dermed ikke nødvendigvis bakker op om Trumps politik.

Bukker ikke under for noget
- Jeg bukker ikke under for noget...men at opføre sig ubehageligt overfor dem løser ikke noget...og misforstå mig ikke, der er mange ting, der skal løses. Jeg tager alle indtryk fra mine første lege ind, og de er en del af det...uanset om jeg bryder mig om, hvad de står for eller ej, forklarede hun.

Andre advarede hende om, at det kunne risikere at koste hende sponsor-dollars.

- Der er for mange ting i verden at bekymre sig om, til at en selfie skal ødelægge ens dag. Jeg håber, du kommer over det. Ønsker dig det bedste, svarede hun til en, der havde skrevet til hende.

Og så slettede hun det.

Det stoppede dog ikke de gale twitter-brugere. Nu blev hun anklaget for at være bukket under for 'liberale kræfter', der havde presset hende til at slette det.

Det mente OL-stjernen nu ikke, hvilket hun forsøgte at forklare i et nyt tweet.

- Billedet gav folk muligheden for at sprede had mod hinanden, noget som knuste mit hjerte. Jeg mener fortsat, hvad jeg skrev. Jeg gider bare ikke være platform for mennesker, der ønsker noget ondt mod andre, skrev hun.

- Jeg slettede det (af eget valg), fordi jeg var træt af at læse det had, der blev smidt frem og tilbage. Uanset om du hader mig for at poste det eller hader mig for at fjerne det...så er du den samme...had fra begge sider er had, skrev hun.

Ekstra Bladet vover det ene øje - med risiko for at blive lagt for had - og tilføjer en stribe billeder herunder af Gibbs og Trump sammen i forbindelse med ceremonien.

Foto: Andy Wong/AP
Foto: Andy Wong/AP

Foto: Eric Gaillard/AP
Foto: Eric Gaillard/AP

Foto: Christophe Ena/AP
Foto: Christophe Ena/AP

Foto: Eric Gaillard/AP
Foto: Eric Gaillard/AP

Foto: Eric Gaillard/AP
Foto: Eric Gaillard/AP

Foto: Eric Gaillard/AP
Foto: Eric Gaillard/AP

OL blev et mareridt: Gik fra snowboard til hård porno