Frygter stort udbrud: OL-ansatte smittet med tarm-infektion

Flere OL-sikkerhedsvagter er blevet testet positive for en tarminfektion forud for vinter-legene i Sydkorea

Foto: AP
Foto: AP

Kun få dage før starten på vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea har arrangørerne måtte lave en stor ændring for at forhindre et sygdomsudbrud blandt deltagerne.

Det skriver Reuters.

På et pressemøde fortalte formanden for Pyeongchangs arrangørkomité, Lee Hee-beom, at den berygtede norovirus har smittet nogle af de 1200 private sikkerhedsvagter, som man har ansat i forbindelse med vinter-legene.

Det Olympiske Stadion har kostet ca. 600 milloner kroner, men skal rives efter OL. Det samme gælder for flere andre anlæg, der er bygget netop til OL. Arrangørene er økonomisk trængte og behøver økonomisk hjælp til vedligeholdelse af arenaerne. Foto: Ahn Young-joon/AP OL Olympisk vanvid: Ødelægger stadion efter fire dage

Han fortæller, at 41 personer i sikkerhedsgruppen er smittet med tarminfektionen, hvor symptomerne er opkast, diarre og kraftige mavekramper.

Da norovirus smitter ekstremt nemt, er de 1200 sikkerhedsvagter blevet sat ud på sidelinjen og erstattet af 900 soldater, som skal stå for sikkerheden i stedet for.

- Som formand for POCOG (arrangørkomitéen red.), vil jeg gerne undskylde for dette udbrud. Vores sygdoms-team og andre relevante myndigheder diskuterer lige nu vores muligheder, og vi vil selvfølgelig tage de nødvendige forholdsregler, som snart vil blive offentliggjort, lyder det fra formanden.

Som udgangspunkt har dette billede ikke meget med vinter-OL at gøre. Andet end at det foregår i Pyeongchang. Amerikanske og sydkoreanske navy seals træner i sneen...Foto: All Over Press OL Forfærdeligt OL-vejr: Atleterne hoster blod op

Man er desuden i gang med at finde ud af, hvordan de 41 sikkerhedsvagter er blevet smittet.

Han slår samtidig fast, at den nye sikkerhedsforanstaltning ikke kommer til at få konsekvenser for sikkerheden generelt.

Der er ingen danskere blandt de smittede i OL-byen Pyeongchang, hvor omgangssyge i øjeblikket spreder sig. Det oplyser OL-presseansvarlig i Danmarks Idrætsforbund Jakob Draminsky til Ritzau.

Kulde påvirker atleter
Ud over den pludseligt opståede sygdom blandt sikkerhedsvagterne har arrangørkomitéen også måtte sætte fokus på vejret, da det lige nu er ekstremt koldt i OL-byen.

Om natten er det helt ned til minus 21 grader om natten, og om dagen er temperaturerne også langt under frysepunktet.

Og selvom atleterne er vant til kolde temperaturer, så kan det godt være hårdt for kroppen.

Kim Jong-un har travlt med at gøre sit land til en ægte atommagt. Foto: AP Samfund Kim Jong-un bliver hjemme: Sender en anden Kim til OL

- Ved minus 15 grader kan det mærkes. Jeg har hostet blod op ved flere lejligheder. Man bliver træg i halsen og får blodsmag i munden, og så begynder man at hoste bagefter, fortæller den svenske langrendsløberen Anna Dyvik.

Derfor har arrangørerne også her taget deres forholdsregler.

- Vi kan selvfølgelig ikke afholde f.eks. skihop, hvis der er kraftig vind, derfor risikerer vi at skulle udskyde disciplinen. Vi er desuden ved at installere skærme, der skal tage lidt af vinden på det olympiske stadion, siger formanden.

I januar måtte seks personer ifølge AP indlægges med hypotermi - nedkøling - i forbindelse med en koncert på det olympiske stadion, hvor åbningsceremonien finder sted fredag.

Den russiske langrendsløber Alexander Legkov på vej mod guldet ved OL i 2014. Han blev siden frataget sejren på grund af dopingmistanke, men i den forgangne uge blev han renset af sportsdomstolen CAS. Om han indgår i den gruppe af atleter, som ifølge internationale medier har afgivet mistænkelige blodprøver, vides ikke. Foto: AP/Dmitry Lovetsky. OL Afslører kæmpe doping-skandale: OL-atleter burde på hospitalet med tykt blod

10 kommentarer
Vis kommentarer