Gigantisk OL-sensation: Skidronnings fadæse kostede dyrt

Ester Ledecká blev sensationel vinder, mens stjernen Lindsey Vonn hurtigt udspillede sin medaljechance.

Foto: AP
Foto: AP

Kvindernes alpine super-G ved vinter-OL bød tidligt lørdag på en gedigen sensation. Den sørgede tjekken Ester Ledecká for, da hun vandt guld med mindste margen.

Ledecka er i Pyeongchang mere regnet som medaljekandidat i snowboard, men hun tog altså fusen på favoritterne i super-G.

Hun sejrede i tiden 1 minut og 21,11 sekunder og var dermed blot en hundrededel af et sekund hurtigere end den forsvarende mester, Anna Veith, på andenpladsen.

Tina Weirather fra Liechtenstein nappede bronze.

Den amerikanske superstjerne Lindsey Vonn havde sat næsen op efter en medalje, men hurtigt måtte hun stå af det ræs. Hun måtte nøjes med en delt sjetteplads.

Vonn var første kvinde på pisten, og hun lagde aggressivt for, men en stor fejl ved den tredjesidste port kostede dyrt. Hun skulle hurtigt blive fortrængt fra top-3.

Foto: AP
Foto: AP

Se også: OL-deltager chokerer med billede: Usmageligt og skandaløst!

Se også: Tårerne flød efter evig toers sensation: Gud, hvilken magisk følelse

Den 33-årige amerikaner, der kom til Sydkorea med flere friske World Cup-sejre i bagagen, spås dog en større chance for medalje i styrtløb i den kommende uge.

Førstepladsen skiftede ejer flere gange, og en overgang så det ud til, at østrigeren Anna Veith skulle kopiere sin super-G-triumf fra for fire år siden i Sotji.

Men Ledecka ville det altså anderledes. Med startnummer 26 satte hun ny hurtigste tid, og den skulle sensationelt holde hjem.

Super-G-konkurrencen skulle i øvrigt have været sat i gang klokken tre natten til lørdag dansk tid, men voldsom vind udsatte starten med en time.

Se også: Curlingherrer fejler fælt og taber klart til USA

Se også: Dansk curling-chok! Slår verdensmestrene i OL-gyser

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere